Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Min pappa är lyrisk över omsorgen på äldreboendet – tack Sundsvalls kommun och personalen på Kristinelund

Då och då ser jag inlägg på Facebook rörande hur bedrövligt våra gamla behandlas på äldreboenden.

För att balansera lite vill jag berätta om Kristinelunds äldreboende som drivs av Sundsvalls kommun. Pappa sov första natten där igår och han är helt lyrisk.

"Hemlagad frukost och innan lunch så kom de in till mig med frukt. Lunchen blev en kvart försenad eftersom de ville göra riktig potatismos och vid tvåtiden kom dom in på rummet med kaffe och en godbit."

Jag har själv träffat personalen och jag är helt överväldigad över det bemötande dom har visat oss, där omsorg om pappa är det man har i fokus.

För denna helpension dygnet runt betalar han cirka 8500 kronor i månaden, vilket innebär att det blir pengar över på hans folkpension varje månad. Dessutom kommer en läkare på besök en gång varje vecka.

Tack Sundsvalls kommun och ni underbara människor som arbetar på Kristinelunds äldreboende och tar hand om pappa på ett sätt som jag aldrig hade kunnat ens fantisera om.

Lasse Söderholm

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel