Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Min syn på politiker

Annons

Replik på "Ett (s)vek från majoriteten att inte lyssna", ST.nu 20 februari.

Tack för din replik Gunilla Molin, men jag väljer ändå att föra min egen talan i frågan om utformningen av väg 562.

Jag vill utveckla min syn på allt fler politikers – från alla läger – ageranden i oppositionsläge. Det tycks som att samhällets utveckling och fortlevnad får stå tillbaka till förmån för enskilda politikers strävan att vinna snabba klick och gillande i sociala medier. Detta medvetna handlande hämmar så klart den sittande majoritetens strävan att hålla sin linje i politiken. Oppositionspartiernas företrädare i nämnder och utskott väljer olika frågor där de – ”med örat mot rälsen” – fångat upp de debattörer som bjäbbar högst för tillfället. Den politiska debatten har därmed flyttat ut från fullmäktigesalen till gator och torg.

Dessvärre genomsyrar detta förhållande den avtagande utvecklingen för Sundsvalls kommun. Från min position på åskådarläktaren känns det som att det helt saknas samsyn mellan de politiska lägren om hur vi ska bli en konkurrenskraftig kommun.

Det är inte bara frågan om utformning av väg 562 förbi Sundsvall som avses, andra exempel är frågan om torget och inte minst kombiterminalen i Petersvik. Beslut som tagits ska överklagas och vidareutredas in absurdum med följd att vi står och stampar på samma ställe år ut och år in. Från åskådarläktaren – återigen – tycks det saknas ett sammanhållet framtidsperspektiv om kommunens färdriktning.

Utan att peka ut någon enskild politiker vågar jag mig på att säga att en trend bland det framväxande politikergillet är att sätta sin egen framtid framför det man valts till – att värna om och skapa förutsättningar för samhällets fortlevnad, utveckling och tillväxt. Partitillhörigheten tycks vara av underordnad betydelse och i strävan efter egen framgång kan både filbyten och tvärvändningar i den politiska inriktningen göras vid behov.

Som avslutning vill jag bara säga att vad gäller utformningen av väg 562 förbi Sundsvall känner jag ingen större oro. Frågan (vägen) ägs av Trafikverket och historiskt sett har Sundsvalls samlade politikerskara haft liten framgång vid förhandlingar med Trafikverket. Så oddsen för att lyckas denna gång torde vara astronomiskt små.

Att majoriteten skulle svika medborgarna genom att inte lyssna och köra över dem är inte ett svek, det är att majoriteten gör precis vad de har fått mandat till – att föra sin politik. Allt annat vore däremot ett svek.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Micke Nilsson, Granloholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel