Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mina barn får inga julklappar i år – är vi med diagnos inte värda något längre?

Alla människor kan en dag behöva stöd och hjälp från Försäkringskassan. Jag är en av många som inte har fått mänsklig hjälp.

År ut och år in, månad efter månad, läkarintyg hit och dit samt många olika läkare. Det har varit fruktansvärt påtagligt att vänta på att få intyget godkänt för utbetalning. Arbetsträningar och utredningar som gett sämre och sämre resultat. Trots detta tycker Försäkringskassan att jag "ska kunna ta lättare arbete på arbetsmarknaden". Detta beslutas av en så kallad medicinsk rådgivande läkare. Kan nämnas att han aldrig träffar sina patienter fysiskt. För honom är vi sjuka bara en "pryl" på papper. Min sjukdom blir inte lättsammare att leva med då denna misshandel pågått i alla år av "Förnedringskassan". För drygt ett år sedan gick jag ur a-kassan. Jag tänkte att det borde närma sig att få min sjukpenning utbytt mot sjukersättning.

Läs också: Försäkringskassans hårdare bedömningar – här är alla delar i granskningen

Nix, så blev det inte. Jag hann inte ens lämna in min tredje ansökan för detta innan det kom information från Försäkringskassan om att utförsäkring skulle ske från ena dagen till den andra. Och så blev det.

Jag blir tvungen att anmäla mig på Arbetsförmedlingen för att få någon form av ekonomi och hjälp. Och eftersom jag inte längre tillhör a-kassan blir det lägsta bidraget.

Jag undrar nu ifall det är någon arbetsgivare som vill anställa en långtidssjukskriven 50-plussare med diagnos?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det måste bli en ändring på det här snarast möjligen. Har inte vi med diagnos något människovärde längre?

Mina barnbarn blir utan julklappar till jul i år, då min ekonomi är noll.

Tack!

Besviken Fibrosare

Läs också:

Kritisera lagstiftarna – inte handläggarna på Försäkringskassan

Vårt trygghetssystem som gjorde oss världskända har raserats – Sverige, vad hände?

Tvetydig motivering från Försäkringskassan – kan ni lagen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel