Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Birgit Håkansson

Birgit Håkansson, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 86 år. Närmast sörjande är maken Tage samt barnen Håkan, Christina och Louise med familjer.

Birgit är född i Ollsta, Häggenås, där hon tillbringade sin barn- och ungdomstid på föräldrarnas jordbruk och var yngst av sex syskon. Vid sina studier på Birka folkhögskola träffade hon sin blivande mak, Tage och de gifte sig i Frösö kyrka 1959.

Sin sjuksköterskeexamen avlade hon 1956 i Östersund. Före giftermålet arbetade Birgit vid Östersunds sjukhus samt vid Karolinska sjukhuset och Stureby vårdhem i Stockholm. Efter familjebildningen var Birgit hemma med barnen i några år. 1970 vidareutbildade hon sig i "Öppen hälso- och sjukvård" vid Distriktssköterskeskolan i Solna, varefter hon arbetade som skolsköterska i Medelpad, bland annat vid Nivrenaskolan i Njurunda. Familjen bosatte sig 1976 i Sörfors, Matfors och fick tjänst som distriktssköterska i Attmar, Matfors. Det var ett arbete som hon trivdes med och där verkade hon fram till sin pensionering.

Kyrkan stod henne mycket nära. Hon verkade som kyrkvärd i Attmars församling och var med i kyrkoråd och kyrkofullmäktige i många år. Hon var också skicklig på att väva, sy och brodera. Med sin noggrannhet och sin estetiska förmåga har hon berikat hemmet med många vackra handarbeten.

Birgit hade ett varmt och generöst hjärta, snar till att hjälpa, värnade om de sjuka och utsatta och ville alla väl. Efter sin pensionering arbetade hon ideellt inom brottsofferjouren i Sundsvall för att hjälpa brottsoffer och vara vittnesstöd vid Tingsrätten. Hon blev mycket uppskattad för sitt arbete där och förärades med diplom för sin idoga verksamhet när hon slutade och hon kände att hennes krafter sinade.

Det sista året har Birgit tillbringat på Lindgården i Sundsvall, där hon stilla avled den 3 mars.

En älskad maka, mor, svärmor, mormor och farmor har gått ur tiden.

Tage och barnen.