Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord efter Tage Gagner – en storfiskare från Svartvik

Vår älskade pappa Tage Gagner, Njurunda har avlidit 87 år gammal.

Pappa växte upp på Svartvik tillsammans med storebror Sten och föräldrarna Arnold och Mary Gagner.

Efter sjuårig skolgång började han på verkstadsskolan i Sundsvall. Det lade grunden till pappas yrkesbana inom verkstadsindustrin. Efter att i några år arbetat som svarvare/arborrare vid Winbergs Verkstäder i Bredsand blev han en uppskattad verkmästare på samma arbetsplats.

Pappa och hans älskade Marianne vigdes i Skönsmons kyrka 1951, samma år som det första barnet Atti föddes. Tvillingarna Ingeli och Mats kom till världen 1957 och i samband med det flyttade de till sitt egna hus och sin idyll på Åmon, där de bott sedan dess. Sonen Ingolf föddes fyra år senare och familjen har sedan utökats med tio barnbarn och två barnbarnsbarn.

Vår pappa har alltid funnits till hands för sin familj och med stort intresse följt barnens fritids- och yrkesverksamheter. Barnbarnen och barnbarnsbarnen har varit en stor glädjekälla som han med stolthet bjudit på hallon från familjens trädgård.

Pappa Tage har varit skicklig med hammare och spik. Han har byggt ut huset på Åmon, byggt familjens sommarstuga, renoverat släktstugan i Junibodsand och yngsta dotterns sjöbod i Skatan. Inga laxar har simmat säkra i Ljungan då Tage gillat att fiska både från den egna båten och från land under många timmar, ett intresse han delat med yngste sonen.

Det är med glädje och tacksamhet vi barn minns vår pappa.

Barnen Atti, Ingeli, Mats och Ingolf