Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Gurli Sten

Vår älskade mamma Gurli Sten, Hemmanet, Kvissleby, har avlidit i en ålder av 87 år.

Annons

Hon var född och uppvuxen i Korsnäs i Finland. Hon och maken Harry flyttade till Sverige 1954 med sina barn på grund av att det var svåra tider i Finland efter andra världskriget.  

Hon har haft ett strävsamt liv med mycket arbete och många barn, som med åren blev elva till antalet. 1959 byggde Harry ett hus till sin familj på Hemmanet och där bodde de kvar fram till sin bortgång, maken Harry gick bort 2006.

När mamma blev ensam så har vi barn tagit hand om henne så hon kunnat bo kvar i huset och med hjälp av en fantastisk hemtjänst som också blev mammas kära vänner.

Mamma Gurli var ett nav i våra liv. Med sin generositet, gästvänlighet, engagemang för alla och ett hem som alltid stod öppet för alla. Hennes djupa kristna tro har genomsyrat hela våra liv och hon har kärleksfullt fostrat oss barn. Det är med stor saknad vi förlorat vår mamma, men vet att hon nu fått komma hem till sin Fader i himmelen.

Om det finns änglar på jorden så var hon en av dem.  

Barnen genom Ann-Marie Sten