Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Kjell Magnusson

Vår älskade Kjell "Skata" Magnusson, Matfors/Sundsvall, har stilla somnat in till en ålder av 71 år. Hans närmaste var makan Gerd samt barnen Ann-Louis, Lizze-Lott och Peter.

Annons

Han växte upp i Vattjom och brukade själv skämtsamt säga att han gick i skola på Delje högre allmänna. Vid 16 års ålder förlorade Kjell sin far och blev då ett nära stöd för sin mor och sina två yngre systrar.

Kjell var otroligt idrottsintresserad och som ung hoppade han backe och spelade hockey i Strategen. Hans stora intresse var fotboll och han spelade i föreningarna Matfors IF, IFK Timrå och Sunds IF. Som spelare gick Kjell, med vännen Lennart Forslin, till historien som Medelpads första ettårsfall då Timrå inte godkände övergångarna till Sund år 1967. Främst minns vännerna från dessa år honom för hans ettrighet och hans kreativitet som fotbollsspelare.

Efter hans egen spelarkarriär började han träna Matfors IF pojklag och därefter Matfors A-lag. Som tränare var han både tuff och varmhjärtad, i en kombination som har kommit att bli hans signum. Otaliga var de gånger som Kjell bjöd hem hela fotbollslag, han höll alltid dörren öppen och bjöd gärna bort all mat mamma lagat.

Som spelare och tränare var Kjell alltid rätt kritisk mot fotbollsdomarkåren och 1982 bestämde han sig för att själv ta tag i saken. Han blev snabbt en duktig förbundsdomare, en färgklick på fotbollsplanen och dömde upp till dåvarande division 2. Många domarekollegor berättar härliga historier kring honom och vikten av stil och profil. Hur många nyblivna fotbollsdomare han lärt putsa skorna innan match, lär ingen någonsin kunna hålla ordning på.

Han gick verkstadsskolan på Västermalm och började därefter på Grundbergs,1961, som rörmontör. Bolaget köptes sedermera upp av NVS där han fortsatte sin anställning till 1991 då han startade KM:s rör och montage AB. Hans främsta uppdragsgivare var Emhart Glass Sweden AB. Kjell beskrivs som en otroligt skicklig yrkesman, arbetsam och duktig men som ändå mest blir ihågkommen för den glädje han spred på monteringen varje dag.

Han hade ett stort resintresse, men låg hellre på stranden och doppade tårna i havet, än gick i städer och såg på otaliga kyrkor. Han älskade stora umgängen och lämnar efter sig många fina vänskapskretsar och vänskap som varade livet ut.

Kjell var som Skalman. Likt skalet på Skalman, hade han sin buss där allt fanns med. Han kommer alltid att bli ihågkommen för sin kvickhet, underbara humor och sin glädje i att hjälpa alla andra. Glimten i blicken, livsglädjen och förmågan att ge värme och energi.

Som hans vänner nu konstaterat har himlen tagit emot en rapp fotbollsspelare, en matchledare av rang. Himlen har blivit ljusare och skiner lite mer men här på jorden blev det tomt, världen är fattigare i dag.

Makan Gerd med barnen Ann-Louise, Lizze-Lott och Peter