Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lars Täge

Lars Täge, Bollnäs, avled den 24 februari 2016 i en ålder av 94 år.

Annons

Han var född i Adolf Fredriks församling i Stockholm. Sina första år tillbringade han i Täby kyrkby. När hans föräldrar avlidit uppfostrades han av sin faster, Mimmi Lind, född Täge, och hennes familj i Stockholm, där han avslutade sin skolgång.

Under andra världskriget var han anställd vid kustartilleriet på Gotland och i Göteborg. Senare tog han anställning vid SJ. Efter avlagd studentexamen som privatist förflyttades han efter genomgången utbildning till Ånge. Där han vid pensioneringen var chef för tåglednings- och ATC-centralen.

Han gifte sig 1945 med Asta född Olsson och blev änkeman 1995. Hans stora intressen var studier och resor. Somrarna tillbringade han i sommarbostaden i Abbekås, hustruns barndomshem. Han deltog också aktivt i föreningslivet. Var en tid ordförande i Framnäs hyresgästförening samt sektion och senare vice ordförande i SPRF:s Bollnäs avdelning.

Närmast anhöriga är sönerna Kurt i Uppsala, Staffan i Stockholm och Jan i Göteborg och deras familjer. Samt särbon Birgit.