Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Elisabeth Bodin


Elisabeth Bodin från Sundsvall har avlidit i en ålder av 84 år.

Vår mamma Elisabeth Bodin har lämnat oss. Hon var född i Örnsköldsvik som yngst i en syskonskara av tio.

Hon gifte sig med vår pappa Lennart 1953 och tillsammans fick de fyra barn.

Familjen bodde i Örnsköldsvik under några år sedan flyttade de till Mariestad och senare till Karlholmsbruk vidare till Sundsvall där de bott sen 1969.

Mamma tog hand om hemmet och vårdade vår funktionshindrade lillasyster i 36 år. Hon fick sedan personlig assistans och kunde flytta till sin egen lägenhet.

Mamma och pappa var så glada för den möjligheten – nu kunde vår syster få leva ett så normalt liv som det gick med hennes förutsättningar.

Mamma var engagerad i FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) i Sundsvall. Många är de egenhändigt tillverkade tomtar och dockor som hon sålde för FUB:s räkning på deras julmässa i Åkersviksskolan under flera år.

Mamma var medlem i pingstförsamlingen i Sundsvall. Där var hon aktiv i missionsgruppen som träffas varje vecka och syr och stickar barn- och babykläder till Öststaterna, via Erikshjälpen.

Mamma tyckte mycket om att sy, hon älskade att sitta vid sin symaskin och främst var det barn- och babykläder hon sydde. När hon hittade ett tyg eller ett avlagt klädplagg så sydde hon något nytt av det. Hon var även duktig på att sticka sockar, vantar och mössor och många är de barn som fått värma sig i hennes fina alster.

Alltid hade hon något på gång i sina händer.

Hon var mycket kreativ och tyckte om att pyssla, lösa korsord och göra egna födelsedagskort som hon skickade till alla hon kände under årens lopp.

Elisabeth var intresserad av foto och filmkameran var hennes ständiga följeslagare. Hon var även duktig på teknik och hade en Ipad, som medförde att hon kunde hålla kontakt med barnbarnen via Facebook.

Hon älskade att läsa och resa – främst inom Europa där hon besökt flera länder

Hon hade förmånen att få åka över till USA två gånger under senare år för att träffa sin barndomskamrat som bodde i Seattle. Det var en stor upplevelse för henne. Språket var inga problem – hon hade tagit flera kurser i engelska .

Mamma var den mest omtänksamma och snälla person vi känner. Saknaden är stor, men himlen har blivit en ängel rikare.

Gunilla och de övriga syskonen Jöran,Lillemor,AnnaMaria