Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över förre Granlofrisören och motorcykelentusiasten Bengt Svensson


Vår älskade Bengt Svensson, Sundsvall, känd som Granlofrisören, har lämnat oss i djup sorg.

Bengt Svensson var en fantastisk person som uppskattades av alla som hade förmånen att få lära känna honom. Levnadsglad, ödmjuk och lyhörd är några ord som beskriver honom väl.

Under sina dryga 40 år på Granlo Herrfrisering var det många som inte bara kom för att bli klippta, utan även för en pratstund eller en kopp kaffe. Bengt tog sig alltid tid till alla som behövde råd och hjälp eller bara lite sällskap. Han älskade sitt arbete och stortrivdes med det sociala nätverk han byggde upp under så många år. Genom sitt intresse att lära, lyssna och konversera kombinerat med sin höga sociala kompetens lärde han sig också mycket av sina kunder. På fritiden blev han familjens handyman nr 1. Bengt kunde det mesta som hade med hus och hem att göra och ingenting har någonsin varit omöjligt för honom. Dessutom var Bengt bästa lyssnaren och rådgivaren till alla oss barn och barnbarn om allt mellan himmel och jord. Tiden har alltid räckt till så många.

Bengt hade ett genuint motorintresse. Motocross, trial, motorcyklar och inte minst MotoGP som två gånger förde honom söderut för att få uppleva motorljuden live. En gammal folkabuss från -72 blev honom kär och många timmar spenderades i garaget för att få den i toppskick.

Bengt hade också många andra intressen som han delade med sin stora kärlek – vår mamma. Cykelturer till havet, tågluffen i Europa som 50-åring, den 80 mil långa Pilgrimsvandringen i Spanien, trädgården och familjen. Familjen var viktig för Bengt. Hans älskade Märta, 7 barn och 14 barnbarn. Så mycket glädje, värme och kärlek som han har gett oss alla.

Bengt drabbades av cancer när han var 45 år. Hans positiva inställning till livet kombinerat med sin goda kondition var nog det som räddade honom då. Han var Stålmannen som vi alla behövde. Och mirakulöst blev han helt frisk. Under de kommande 23 åren levde Bengt i nuet med glädje och kärlek som ledord. Han var stark, frisk och lycklig men för ett år sedan gjorde sig cancern tyvärr påmind igen.

Bengt blev 68 år gammal.

Saknaden är enorm och vi kommer aldrig att glömma dig.

Barnen