Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Sonja Ödlund

Sonja Ödlund Alnö, har avlidit i en ålder av 86 år. Närmast sörjande är sonen Ulf med familj.

Annons

Sonja föddes som andra barnet i en syskonskara på tre till Ada och Reinhold Magnusson på Karlsvik, Alnö.

År 1949 började hon sin anställning på SCA:s Forskningslaboratorium som då var beläget vid Kubikenborg. Arbetet bestod av tester på pappersmassa och pappersprovning.

Hon var även tidvis utskickad till Ortvikens, Östrands och Wifstavarvs fabriker för tester och provtagning.

Forskningslaboratoriet var en trivsam arbetsplats med bland annat anställda före detta flyktingar från 2:a världskriget och även forskare från många olika länder.

Sonja bildade familj med Martin Ödlund 1952 och två barn föddes i äktenskapet, Ulf och Karin.

Karin blev sedermera känd fotbollsspelare. Hon avled tyvärr i unga år och det satte djupa spår och stor saknad under lång tid hos Sonja.

Martin gick bort år 2009. Som tur var fanns Ulf med familj och fem barn som tog en central plats.

Hon hade även en katt som hon skötte med stor omsorg. Sonja var kvick i repliken och var en mycket social person. Första åren i äktenskapet bodde familjen i Sundsvall där Ulf föddes sedan gick flyttlasset tillbaka till Alnö där Karin föddes.

Sonja var även en flitig bridgespelare tillsammans med Ulf. Vi (undertecknad) arbetade tillsammans i många år och bildade familjer samtidigt. Sonja lämnar kvar många glada minnen och stor saknad.

Liliann Beijer