Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Stig Rönnholm

Stig Rönnholm, Sundsvall, har avlidit vid en ålder av 81 år. Närmast sörjande är hustrun Inger och döttrarna Eva och Kerstin med familjer.

Annons

Vår morfar föddes och växte upp på Östermalm i Sundsvall. Det finns några teman som följt morfar genom åren och det är familjen, fisket, maten och vännerna. Morfar visade alltid att det var viktigt för honom att umgås med sina barn och barnbarn. Varje sommar tog han en extra veckas ledigt för att ordna badvecka för oss barnbarn. Han skjutsade oss hit och dit mellan olika badplatser runtomkring Sundsvall.

Vi vet också att han om kvällarna sjöng om barnen i Vinkeltået för Eva och Kerstin när de som små flickor skulle sova och när de blev äldre blev det viktigt för honom att köra dem till olika evenemang och se till att de kom hem i ordning. Morfar pratade ofta om att han trodde att tiden han gav oss barn och barnbarn skulle speglas tillbaka när vi blev äldre. Vi hoppas att han kände att det faktiskt också var så.

Genom Inger fick han också dela sin svärmor Idas kärlek till mat. Morfar har alltid gillat att såväl laga mat som att äta mat och han var alltid nyfiken på att prova olika maträtter.

Redan tidigt intresserade han sig också för natur och uteliv och berättade många historier om skidåkning i backar där han och vännerna själva pistade backen genom att trampa den med skidorna, eller när han tidigt följde med sin morfar ut i segelbåten till Bänkåsviken och fick lära sig både att simma och att fiska för att sedan somna gott till vågskvalpet utanför lilla sovboden.

Senare var det främst laxfiske i Stjördalsälven som hägrade för både morfar och mormor och vi har alla i familjen alltid betraktat trakten kring Stjördalsälven som ett andra hem, men vi har också varit med dem på andra fisketurer, såväl på vintern som på sommaren.

Tidigt började morfar att förvärvsarbeta och beskrev det som arbetarens arbetsmarknad, där det i princip bara var att gå från arbete till arbete, vilket han också gjorde innan han började på Televerkstaden (sedermera Teli) som blev hans fasta arbetsplats under hans långa arbetsliv. Där kom han att få många vänner som följde honom genom hela livet och som många gånger hejdade morfar och kramade om honom när vi var ute på stan.

Morfar hade alltid en positiv inställning till livet och även om han under flera år hade mycket värk och andra besvär försökte han snarare att glädjas åt de saker som livet fortfarande kunde ge honom än de saker som han längre inte kunde göra. För honom var det viktigare att familjen omkring honom mådde bra.

Anna, Patric, Annelie och Marie