Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnälskande läraren har somnat in – Minnesord över Kajsa Sjöström

/

Annons

Kajsa var mycket glad och tacksam över alla fina vänner, grannar, elever och Ljustorpsbor som hon fick så mycket värme från genom alla år. Ljustorp erbjuder så mycket och hon fick njuta av allt, den vackra naturen, ett rikt arbetsliv, alla trevliga musik och bygdeevenemang och det gav henne många minnesrika stunder.

Kajsa Sjöström, född Söderholm, växte upp i Domsjö, Ångermanland tillsammans med sina två syskon, Lisbeth och Curt. Hon utbildade sig till småskollärare i Härnösand och gick ut Seminariet 1957. I Härnösand, på dans på Brännaborg träffade hon sin blivande make Nils Sjöström och de flyttade tillsammans till Ljustorp där båda fick arbete inom skolan. 1963 gifte de sig i Högsjö Gamla kyrka och fick sedan döttrarna Anna och Stina.

Barnen i skolan gav henne glädje och hon tyckte mycket om sitt arbete som lågstadielärare på Ljustorps skola, där hon jobbade i över 40 år. Att få bidra till att ge barnen bra förutsättningar för att lyckas i livet, att lära dem läsa och skriva, var hennes drivkraft. Kollegorna på skolan blev också goda vänner till Kajsa och hon var stolt över sin skola.

Kajsa var mycket intresserad av litteratur, konst, musik och teater. Läsandet var ett stort nöje och det gjorde henne även mycket allmänbildad. Det estetiska intresset gav sig uttryck i att hon tillsammans med sin make skapade ett vackert hem. De renoverade sitt fina gamla sekelskifteshus i Högland från grunden och inredde det smakfullt med många kreativa och dekorativa lösningar. Huset har även varit en samlingsplats där familj och barnbarn tillbringat festliga högtider och mysiga skollov. Kajsa fick vara i sitt vackra hem som hon älskade ända till slutet. Hon avled hemma efter en kort tids sjukdom, 81 år gammal.

Anna Sjöström & Stina Juhlin

Mer läsning

Annons