Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En älskad mamma har somnat in – minnesord över Gerda Älander

Gerda Älander, Sundsbruk, har avlidit i en ålder av 93 år.

Annons

Vår älskade mamma, mormor, farmor, gammelfarmor ,svärmor, änka, syster, moster, faster, svägerska och medmänniska har somnat in – så oerhört älskad och så saknad.

Gerda fick sin önskan uppfylld om att få vara pigg och kunna klara sig själv på alla sätt och hon slapp bli beroende av andra.

Den sista dagen i livet gick Gerda ut på din dagliga promenad som hon gjort i så många år men den här dagen ändrades allt och hon kom aldrig tillbaka till oss utan lämnade oss kvar med så stor sorg och saknad.

Gerda var en fin människa som tyckte om andra människor och sade aldrig ett ont ord om någon. Hon hade en positiv livssyn som präglade hela hennes liv. Hon månade alltid om sin familj som betydde allt för henne . Hon fanns alltid där för oss med sin värme, omtanke , glädje och positiva livssyn. Ingenting var jobbigt för henne och trots att hon jobbat hårt sedan hon var ett litet barn klagade hon aldrig utan hittade alltid något att glädja sig åt.

Hennes älskade make dog för tolv år sedan och saknaden blev stor men hon anpassade sig till sin nya livssituation trots att hennes liv förändrades mycket fortsatte hon ändå att tänka positivt och se framåt.

Hon fick mycket energi från naturen och hade ett stort behov av att få motionera något som hon gjorde hela livet ut.

Hon var alltid redo att hjälpa andra men så mån om att klara allt själv.

Alltid tidigt uppe och sent i säng och ständigt sysselsatt med något men aldrig trött. Det fanns alltid tid och energi att hjälpa andra samtidigt som hon ville klara sig själv o vara självständig.

Gerda tillhörde den generationen som växt upp med att alltid ha något i händerna och inte sitta still. Att arbeta var en del av livet som innebar en frihet och stolthet i att göra rätt för sig och klara sin försörjning. Hon växte upp i Ådalen där tillhörde hon dem som med hårt arbete byggde det samhälle vi växt upp i och tagit för givet tidigare.

Gerda följde med utvecklingen och testade ny teknik. Hon såg alltid framåt med stor livsglädje och var inte rädd för förändringar eller att lära sig något nytt. Hon följde med vad som hände i samhället via tidningar och nyheter och var mycket intresserad av det. Ett annat intresse var sport som hon gillade att titta på.

Vi är så tacksamma för att vi fått ha Gerda hos oss och för all den kärlek, omvårdnad, stöd, glädje och inspiration att ingenting är omöjligt som hon alltid gett oss. Vi var inte redo att mista henne och hade trott att hon skulle vara med oss i många år till så nu är saknades oerhört stor.

Begravningen har genomförts i kretsen av hennes närmaste.

Tack för allt!

Gerda är närmast sörjd och saknad av barnen Inger och Leif Älander med familjer.

Dottern Inger

Mer läsning

Annons