Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En idéspruta har gått ur tiden – minnesord över Kjell Jacobsson

Kjell Jacobsson avled den den 26 april.

Annons

I en folkrörelse bryter vi förslag och argument mot varandra. Det är så idéerna utvecklas, och i vårt fall politiken, skapas. I det arbetet har Socialdemokraterna i Sundsvall under många år haft Kjell som en viktig kugge. Så sent som på årsmötet i mars var Kjell aktiv, ställde frågor och presenterade förslag och idéer.

Samma dag som Kjell avled, hade Socialdemokraterna i Sundsvall representantskapsmöte, där vårt valprogram för kommande mandatperiod debatterades och beslutades. I fyra timmar diskuterades politik. Ett bättre sätt att hedra Kjell fanns knappast, för Kjell älskade att diskutera politik.

Kjell var en enormt engagerad person, som alltid såg möjligheterna och alltid var övertygad om att förändring var möjlig, bara man kämpade tillräckligt mycket. Kjell var en av våra flitigaste motionärer till våra årsmöten, kongresser och har genom åren drivit väldigt många och varierande förslag. Han har aktivt argumenterat och kämpat för att få igenom förslag om bland annat en ny Alnöbro, en gratis offentlig toalett på Stora torget, fyrhjulsdrivna ambulanser och förbud mot att prata i mobiltelefon i bilen. En del saker fick han igenom, en del saker fortsatte han aktivt att kämpa för in i det sista.

Kjell har också haft offentliga förtroendeuppdrag för vårt parti, i både kommunen där han bland annat varit ordförande i tekniska nämnden och suttit i kommunfullmäktige samt i Svenska kyrkan där han i många år var ledamot i kyrkofullmäktige på Alnö. Han var också en viktig kugge för Alnö Socialdemokratiska Förening under många år.

Vi kommer att sakna Kjells engagemang, inlägg i debatten och hans starka övertygelse om att samhället går att förändra till det bättre.

Niklas Säwén, ordförande Sundsvalls Arbetarekommun, Arianne Sundman, ordförande Socialdemokraterna Alnö

Mer läsning

Annons