Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunvor Widmark har avlidit

/

Gunvor Widmark, född Hammarberg, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 95 år. Hon sörjs närmast av Thorleif och Vivi-Anne, Göran och Lena, Gudrun samt barnbarn med familjer.

Annons

Gunvor växte upp med föräldrar och fyra syskon på Lögdö bruk och senare på en bondgård i Stavre, Timrå. Efter realskolan tillbringades flera år i Stockholm, där en av systrarna redan var bosatt. Tidigt 1940-tal återvände Gunvor till Medelpad och i Stöde träffade hon sin blivande man Gunnar. De bosatte sig i Stöde där de fick barnen Elisabeth, Thorleif och Gudrun. Vid makens bortgång 1974, flyttade Gunvor till Sallyhill i Sundsvall.

Gunvor växte upp i en musicerande familj och i unga år spelade hon både fiol och orgel. Senare kom Stöde kyrkokör att vara centrum för musikintresset. Fritiden ägnades åt ett stort samhälls- och föreningsengagemang. Även litteratur, språk och skrivande var ett omfattande intresse och Gunvors barndomsminnen finns nedtecknade i skriften Lögdöberättelser.

På somrarna var badutflykter en av favoritsysselsättningarna och även sommaren 2015 tillbringades på olika stränder vid hav och sjöar, ofta i sällskap av barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Vi kommer att sakna den livsglädje, kärlek, humor och visdom som mamma Gunvor frikostigt delade med sig av.

Familjen genom Gudrun Widmark

Mer läsning

Annons