Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Jan-Erik Torstensson

/

Jan-Erik Torstensson har hastigt avlidit i sitt hem några veckor före nyår och sin 81-årsdag.

Annons

Jan-Erik Torstensson föddes i Strömsnäs och växte upp i Stugun.

Efter studier vid Östersunds läroverk, Torsta skogs- och lantmannaskola praktiserade han i skogen och fortsatte sedan sin skogliga utbildning vid Bispgårdens Skogsskola.

Jan-Erik träffade sin blivande fru Eva från Krångede, och de gifte sig 1958.

Jan-Erik fick sin första tjänst vid SCA:s Föllingeförvaltning med placering i Häggsjövik och senare i Föllinge.

Utvecklingen av nya maskiner pågick inom skogsbruket och det krävdes mer tekniska kunskaper för att organisera arbetet. Jan-Erik var en av de utvalda som deltog i den tekniska vidareutbildning som skogsföretag i Norrland anordnade. Efter utbildningen flyttade familjen till Sundsvall där Jan-Erik fick arbete som teknisk assistent vid Sörfors skogsförvaltning. Skogsbruket mekaniserades under 70- och 80-talen i takt med att avverkningsmaskiner infördes. Maskiner under utveckling hade sina brister och det krävdes stor arbetsinsats av förare och arbetsledning för att nå bra arbetsresultat och även delta i förbättring av maskiner. Jan-Erik var en av dem som med engagemang, kunnande och stor arbetsinsats var med och drev utvecklingen framåt.

På fritiden var Jan-Erik en flitig motionär men även aktiv tränare i fotboll för pojk- och juniorlag i Selånger Sportklubb där hans tre söner spelade.

Selånger Marknad gav intäkter till klubben och Jan-Erik medverkade under många år för att genomföra marknaden.

Tidigt började familjen bygga sitt fritidshus i Oxsand, ett paradis som Jan-Erik njöt av och var stolt över. Efterhand som familjen växte byggde han vidare och Oxsand är en sommaroas för hela den stora familjen med barn och barnbarn.

Jakt, främst älgjakt, var ett stort intresse och Jan-Erik var under lång tid jaktledare för Stormyra jaktlag.

Som pensionär fortsatte Jan-Erik ett aktivt liv med bland annat bridge och styrelsearbete i föreningen Medelpads Skogsveteraner.

Att resa var ett stort intresse och tillsammans med Eva besökte de många länder, från USA i väst till Indien och Kina i öster.

Jan-Eriks positiva syn, humor och energi gav honom många vänner både i arbete och fritid.

Vi minns vår vän med värme men också med respekt för hans kunnande och rättframma sätt.

Vännerna

Olle Ekbladh, Per Lindén

Mer läsning

Annons