Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord över Lisbeth Engström

Lisbeth Engström, Granloholm, har efter en tids sjukdom avlidit vid en ålder av 71 år.

Annons

Hennes närmaste anhöriga är de två barnen med familjer samt vännen Ulf.

Lisbeth arbetade hela sitt yrkesverksamma liv inom sjukvården. Först som sjukvårdsbiträde för att sedan utbilda sig till undersköterska. I 40-årsåldern läste hon vidare till sjuksköterska. Hon arbetade sedan på barnavdelningen vid Sundsvalls sjukhus fram till sin pension.

Lisbeth och jag lärde känna varandra när vi började i första klass på Bergsåkers skola i början av 50-talet. Vi gick i samma klass till och med årskurs sju, då det vid denna tid var endast sjuårig folkskola som var obligatorisk.

Vi fortsatte att hålla kontakten efter avslutad skolgång och utvecklade en vänskap under tonårstiden som sedan varat i 65 år. Vi bildade båda familj så småningom och våra barn ungefär samtidigt. Vi har gjort många resor tillsammans under åren, och har upplevt mycket. Lisbeth och jag har kunnat prata med varandra om allt och har många minnen på både gott och ont.

Lisbeth var en gästvänlig person med stort umgänge. Hos henne fanns alltid hembakt bröd och en bit mat till de vänner och bekanta som hälsade på. Hon var också en sann djurvän som ville att alla djur skulle ha det bra.

Hon har under de senaste åren haft det kämpigt med anhöriga som drabbats av svåra sjukdomar. För drygt två år sedan avled hennes make som hon vårdade i hemmet under hans sista tid.

Jag kommer att sakna min vän mycket och livet kommer att bli tomt efter henne.

Rosemarie Håkansson, barndomskamrat och vän

Mer läsning

Annons