Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord över Torbjörn Larsson

Vår käre bror och vän Torbjörn Larsson har avlidit 63 år gammal.

Annons

Torbjörn föddes i Njurunda men flyttade tidigt till Stockholm. Efter arbete på Marabou chokladfabrik och Beckomberga Sjukhus utbildade han sig till förskolelärare och arbetade fram till sin sjukpension inom förskolan.

Som person var Torbjörn en social och aktiv människa med ett stort politiskt intresse. Han stod upp för mänskliga rättigheter och rättvisa vilket genomsyrade hans personlighet. Han var filosofisk och påläst och gav sig gärna in i diskussioner vilket berikade både honom själv och oss som funnits omkring honom. Han var en empatisk och omtänksam kille som alltid bemötte sina vänner och andra med vänlighet och intresse. Hans viljestyrka och positiva inställning gjorde att han vid flertalet tillfällen kämpade sig tillbaka till livet efter upprepade hjärnblödningar. Innan sjukdomen satte stopp för hans intressen sysslade han med amatörteater, showdans och han tyckte om att resa.

På 90-talet när han började drabbas av sina hjärnblödningar behöll han, trots sina egna fysiska problem sin omtanke och sitt intresse för sin omgivning. Han värnade om sin släkt och sin hembygd och släktforskning blev ett nytt intresse vilket tog med Torbjörn på diverse utflykter i fädrens spår.

Torbjörn hade många vänner inte minst i Stockholm där han bodde en stor del av sitt liv. Men kompisar flyttar, så också Torbjörn, som fick allt svårare att kommunicera och hålla kontakten med vännerna. Vad man med säkerhet kan konstatera är att Torbjörn var mycket omtyckt av alla sina vänner.

Vi minns Torbjörn med glädje och saknaden blir stor för oss alla.

Torbjörn sörjes främst av systrarna med familjer, övrig släkt samt vännen Love.

Systern Ing-Marie

Mer läsning

Annons