Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord över Uno Magnusson

Uno Magnusson, Indal, har avlidit i en ålder av 75 år. Han lämnar efter sig makan Maud, döttrarna Anneli och Carina med familjer samt släkt och vänner.

Annons

Uno föddes första juli 1942 och växte upp i Specksta i Attmars socken. Tack vare lärare som övertalade föräldrarna fick Uno läsa vidare. Efter realexamen i Matfors 1959 och Handelsstudenten i Sundsvall 1961 blev första arbetsplatsen Philipsons kontor i Sundsvall. 1962 följde värnplikt vid Arméns jägarskola i Kiruna. Under tiden i Kiruna utvecklades ett livslångt intresse för fjällvandring.

Efter fullgjord värnplikt fick han jobb som försäljningsadministratör vid Emhart i Sundsvall. 1969 fick han ett bud från Curt Winemar AB (numera Nordwin) att bli leveranschef i Kramfors. Våren 1970 kom ett erbjudande om återanställning hos Emhart och flyttlasset gick då tillbaka till Sundsvall.

Uno Magnusson har somnat in. Bild: Privat

1968 ingicks äktenskap med Maud och familjen utökades med två döttrar födda 1970 och 1973. Familjen flyttade 1974 till Indal.

1985 anställdes Uno som IT/säkerhetskonsult hos Infosec Prosab AB. Därefter följde arbete vid Programator och sedan Cap Gemini i samma koncern. Som konsult hade Uno ett brett register av tjänster med till exempel riskanalyser, säkerhetsrevisioner, säkerhetsutbildning och katastrofplanering. Han hade också en imponerande rad kunder i många olika branscher. Som exempel var han i cirka tio år säkerhetsrevisor åt Ericsson Data och Norrbottens Läns Landsting.

Inom Cap Gemini var Uno under de sista åren av sin karriär global säkerhetsrevisor och ingick i Cap Geminis Nordiska management consulting group och i Cap Geminis Nordiska säkerhetsråd.

Uno har varit mycket engagerad inom idrotten, först som aktiv och senare som ledare. Hösten 1963 kom han vid träning i kontakt med Ronald Sundberg och IFK Sundsvalls elitlöpare (Esso Larsson och Ove Carlsson bland andra). Uno debuterade vid DM i terräng 1963 och blev distriktsmästare på 1 500 meter 1967, 5 000 meter 1964 och 12 000 meter terräng 1965. Han var även med och tog SM-silver i lag på 10 000 meter och sprang fyra Stockholm Maraton på tiden 2.58 som bäst.

Under åren 1968-1980 var Uno en uppskattad friidrottsledare i IFK Sundsvall, som senare blev Sundsvalls Fri Idrott. Därefter blev han den eldsjäl som fick mängder av barn att intressera sig för friidrott i Indals IF.

Även musik, litteratur har varit stora intressen och de senaste åren var när hans sjukdom hindrade honom i mycket blev han en engagerad autografsamlare. Unos unika mentalitet har hjälpt honom att alltid se positivt på tillvaron.

Uno har varit en underbar make, far och morfar som alltid sett till familjens bästa. Med öppet sinne och nyfikenhet har han engagerat sig i döttrarna och deras intressen, oavsett vad det var.

Efter en längre tids sjukdom har Uno nu äntligen fått vila och vi är oerhört tacksamma för den tid vi fick tillsammans och inom oss bär vi med oss alla vackra minnen. Tack för att vi fick ta del av ditt liv, älskade Uno.

Maud, Anneli och Carina

Mer läsning

Annons