Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord över Wilhelm Geijer: "En mycket pålitlig och god vän"

/

Vår gode vän Wilhelm Geijer, Sundsvall, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 69 år. Han efterlämnade makan Gunilla, barnen Erik, Fredrik och Cecilia samt syskonen Viveca och Reinhold, samtliga med familjer.

Annons

Wilhelm växte upp på Haga i Sundsvall, där han i unga år var med i Mariebergs scoutkår och som patrulledare visade tidiga ledaregenskaper. I samband med ett scoutläger konfirmerades han i Fatmomakke kyrka i Vilhelmina kommun. Wilhelm genomgick reservofficersutbildning vid Kustartilleriet och utbildade sig sedan till civilekonom vid Umeå universitet. Efter erhållen examen gick han i sin fars fotspår och började sin yrkeskarriär på Öhrlings revisionsbyrå i Sundsvall där han också blev auktoriserad revisor. Ganska snart avancerade han till kontorschef på Öhrlings i Hudiksvall, sedan regionchef för Gävle-Dala region i Gävle och därefter flyttade han till Stockholm och utsågs till vd och Sverigechef för Öhrlings Pricewaterhousecoopers (PWC) revisionsbyrå, en befattning som han innehade till sin pensionering. Yrkeskarriären avslutades med att han valdes till ordförande i PWC:s partner-/ägargrupp.

Hans kompetens var det många som ville ta del av och utifrån sitt samhälls- och näringslivsintresse fick han många erbjudanden om styrelseengagemang. Han var bland annat ordförande i Den danske bank i Sundsvall, styrelseledamot i Norrlandsfonden och under en tid var han också ledamot i Näringslivsbolaget Sundsvalls styrelse.

När Wilhelm hade behov av rekreation hade han två ställen som betydde extra mycket för honom. Dels familjens sommarhus vid Armsjön och dels fjällstugan i Fjällnäs, Tänndalen. Under hans sista levnadsår var han mycket engagerad i det nybygge i Fjällnäs som familjen höll på att uppföra. Under hans sista levnadsvecka genomfördes slutbesiktning med Wilhelm närvarande och han fick då också möjligheten att sova över en natt i det nya huset innan han somnade in för gott.

Hans intressen för övrigt var hans frimärkssamling och deltagande i föreningsliv som Odd fellow, Round table och Sundsvalls viraklubb.

Wilhelms allra största tillgång var dock hans mycket stora sociala kompetens. Detta gav honom en stor vänkrets och familjen Geijers fester var av det generösare slaget. Vi kommer att minnas honom som en mycket pålitlig och god vän. Alla våra trevliga minnen som han lämnar efter sig kommer att bestå. Vi saknar honom mycket!

Många vänner genom Lennart Berglund och Ivar Wikström

Mer läsning

Annons