Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Tage Påhlsson

/

Tage Påhlsson, Ånge, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 76 år. Hans närmaste är hustrun Britta och sönerna Ulf, Mats och Per med familjer. Bröderna Olle och Johnny med familjer samt systern Sonja med familj.

Annons

Tage föddes i Bollnäs 1938. Familjen flyttade så småningom till Ånge där Tage växte upp, gick i skolan och tog realexamen. Under skoltiden träffade han sin blivande fru Britta. Tage hade ett stort idrottsintresse. Han sysslade med friidrott, tyngdlyftning och ishockey. Inom friidrotten blev kulstötning och diskuskastning hans framgångsrikaste grenar. Ishockey spelade han både i Ånge, Bräcke och Lycksele.

I Bräcke liksom senare i Ånge var han initiativtagare till bildandet av atletklubbarna. Senare i livet lade han ner mycket tid och intresse på Ånges ungdomar och deras olika idrotter. Han var med från starten i Ånge ishockeyklubb och var en av eldsjälarna till att ishallen och friidrottsanläggningen byggdes i Ånge. Han fanns varje vecka på idrottsplatsen för att träna ungdomarna i friidrott och han startade Ånge ishockeyskola. Även där var han en engagerad ledare och tränare.

Tages yrkesbana började på posten där han utbildade sig till postexpeditör. Efter några år i Bräcke och Lycksele återkom han och familjen till Ånge. De bosatte sig i Boltjärn i Brittas barndomshem. Där har Tage lagt ner mycket omsorg och arbete på att rusta upp och sköta gården och skogen.

Tage var under många år engagerad i centerpolitiken både lokalt och på riksnivå. Han var oppositionsråd i Ånge kommun och under åren 1991-1994 satt han i riksdagen som representant för centern. Han månade om sin hembygd och önskade att glesbygden skulle kunna fortsätta leva. Därför blev det naturligt att han både före och efter tiden i riksdagen arbetade för länsstyrelsen med näringslivsfrågor på Glesbygdskontoret i Ånge. Han var en aktiv medlem i flera olika föreningar och delägare i sportbutiken Fritidsboden i Ånge.

Tage var engagerad i allt han gjorde vare sig det gällde idrotten, politiken eller familjen. Vi vet att det finns många som minns Tage för hans medkänsla och vilja att hjälpa och för sin principfasthet. I familjen var han vårt stöd, den som alltid har funnits där med råd och stöttning. Vår saknad är stor. Han lämnar ett stort tomrum men många ljusa minnen efter sig.

För familjen genom Johnny och Olle Påhlsson

Mer läsning

Annons