Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mister Bostadsrätt har somnat in – minnesord över Kurt Backus

En ikon i vår bostadsrättsförening är inte längre med oss.
För några dagar sedan avled Kurt Backus, i kretsen av sina anhöriga.

Annons

Kurt var Mr. Bostadsrätt personifierad i Selångerhus nr 4, med sina mer än 50 år i vår förening.

Vår bostadsrättsförening, Selångerhus nr 4 är med sina 716 lägenheter en av Sveriges största – att sitta i styrelsen för en så stor förening ställer speciella krav på ledamöterna, något som Kurt alltid betonade och värnade om.

Under många år var Kurt föreningens ordförande och ledamot i styrelsen. Under de senaste åren var Kurt ledamot i föreningens valberedning.

Som den utpräglade föreningsmänniska han var så satte Kurt alltid föreningen och dess medlemmar i första rummet. Han var noga med likabehandlingsrätten, som är en av grundbultarna i en bostadsrättsförening. Alla ska behandlas lika och ingen medlem får särbehandlas.

”Vi måste tänka på Faster Agda, 83 år” var Kurts stående uttryck när det var fråga om att gå till beslut i styrelsen, att alltid tänka på andra och då speciellt de äldre och svagare var kännetecknande för Kurt Backus.

Kurt hade alltid ett vänligt ord att säga till grannar och boende i vår förening.

På våra styrelsemöten var det viktigt att det skulle finnas kaffe och skinkmacka, man fattade klokare beslut med mat i magen, brukade Kurt säga. En tradition som vår styrelse fortfarande har på styrelsemötena.

Kurt berättade ofta anekdoter och roliga historier, som kanske inte alltid var så roliga, men vi skrattade ändå, för de berättades med ett leende och var alltid trevliga avbrott under mötet.

Kurt var profilen som kände alla och som nästan alla kände i Granlo, besöken på Granlohallen brukade bli ganska långa för det fanns ju alltid någon att prata med i kaféhörnan.

När undertecknad, för mer än tio år sedan tillträdde som ordförande i vår förening, så var det Kurt, som lotsade mig på rätt spår i föreningslivet. Kurt var den som jag alltid kunde vända mig till, för att få råd och stöd i frågor gällande vår förening.

Kurt var alltid lojal i styrelsens beslut och han fick många gånger försvara och förklara besluten i föreningens bastu.

Och jag vet, Kurt, att du från ditt moln däruppe kommer att hålla ett vakande öga över nuvarande och kommande styrelser i Selångerhus nr 4, så att vi och kommande styrelser följer de regelverk som finns i en bostadsrättsförening.

Styrelsen i brf Selångerhus nr 4, genom ordförande Hans Jönsson

Mer läsning

Annons