Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resan till Gran Canaria blev hans sista – minnesord över Rolf Åslin

Vår kusin Rolf Åslin har hastigt lämnat oss i en ålder av 70 år, i stor sorg och saknad.

Annons

Det kom ett sorgligt meddelande, från hustrun AnnChristin, med budskapet: ”Rolf har avlidit idag i San Agustin” Det var en chock, inte vad vi hade väntat oss.

Precis som Rolf är vi uppvuxna i Sundsvall, och vi flyttade därifrån i unga år när skolorna var avslutade. Rolfs yrkesbana började i huvudsak i Stockholmsområdet. Efter tiden i Stockholm flyttade Rolf till Södertälje där han träffade sin blivande hustru AnnChristin. Efter giftermålet och familjebildning, flyttade de till Vagnhärad där de bodde i många år, och där blev de engagerade i hembygdsföreningen. Rolf kom då även med i styrelsen och var dessutom ordförande några år.

När sönerna flyttat hemifrån, gick flytten till Nyköping, och sist till Öland.

Efter ett antal år började Rolf på SJ och då blev det mer kontakt med kusin Göte, som var anställd vid SJ dataavdelning. Det innebar flera tågresor utomlands med Göte och Anita för Rolf och AnnChristin.

Vi familjer har bott på olika platser från norr till söder men, har alltid kunnat mötas på ett eller annat sätt för trevlig gemenskap. Rolf var mycket släktkär och sammanförde oss till uppskattade släktträffar vid födelsedagar och andra tillfällen.

När vi möttes fick man alltid en bamsekram av Rolf, han var sån - hjärtlig!

Rolf och Kerstin, var tillsammans ganska mycket i de yngre tonåren, men med tiden kommer annat i vägen och vägarna skildes åt ett tag, men Rolf fanns ändå där.

Vi minns Rolf som en glad och positiv person. Han var alltid nyfiken och intresserad av det mesta. Han hade flera intressen, till exempel att resa i Europa med bil, motorcykel eller husbil.

Under åren har vi fått ett julbrev från Rolf och AnnChristin, som berättat om ”året som gått”. Vad, som hänt i familjen med barn och barnbarn med mera. Det har varit en uppskattad och trevlig läsning.

I september 2017 var Gunn och Kerstin och hälsade på Rolf och AnnChristin i Köpingsvik, Öland. Bland annat guidades vi runt Öland och hade trevligt. Då anade vi inte att det var sista gången vi såg/träffade Rolf. Vi är glada och tacksamma för denna inbjudan.

Rolfs och AnnChristins årliga, alltid efterlängtade, resa till Gran Canaria blev hans sista resa. Vi kommer att sakna Rolf väldigt mycket, men minnena lever kvar.

Kerstin Björklund, Ingeborg Åberg, Gunn Åslin, Göte och Anita Bengtsson

Mer läsning

Annons