Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trogen polis genom hela livet har somnat in – minnesord över Ingvar Andersson

/

Ingvar Andersson har avlidit i en ålder av 98 år.

Annons

Ingvar växte upp i Vapelnäs där han även gick i skolan.

Redan vid 14-15 års ålder fick han arbete vid timmerbommen i Svartvikssågen, där hans arbete var timmerflottning. I de övre tonåren kom han in i Forsa folkhögs skola, vänskapen till sina klasskamrater höll i sig resten av livet och de träffades regelbundet.

Värnplikten med befälsutbildning under några år vid I21 Sollefteå, låg mobiliserad vid Norska gränsen under 2:a världskriget. Träffade sin blivande fru Alice f. Håkansson och fick två barn Lennart och Gunilla. Efter att ha muckat och kriget var slut flyttade de från Njurundabommen till Bergsåker och Ingvar fick anställning vid Selångers polisen. Han hade samtidigt börjat polisutbildning i Stockholm.

Ingvar var polisen trogen i Selånger till 1965 då man förstatligades till centralorten Sundsvall och Ingvar fick en tjänst som kriminalpolis. Vid den tiden låg polisstationen i Sundsvalls stadshus tills dom flyttade till nuvarande polishus på Storgatan. Ingvar jobbade hela sitt yrkesliv som polis och han var stolt över sitt yrke.

Under 60-talet byggde Ingvar ett fritidshus i Bergafjärden, där tillbringades många roliga och sköna somrar som pensionär, han var även mycket intresserad av idrott och skidåkning låg honom varmt om hjärtat. Han var intresserad av historia och speciellt av bygden Selånger, han var under flera år revisor åt Selångers församling.

Han var klar och redig i huvudet ända fram tills sin död och han var en fantastisk berättare som facinerade lyssnarna i alla åldrar, barnbarnen älskade att lyssna på sin morfar och farfar. Tack pappa för att vi fick ett så långt liv tillsammans.

Sonen Lennart Andersson

Mer läsning

Annons