Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minns du Hanna från Jämtland? Nu söker också pappa Per Sundin kärleken i "Bonde söker fru"

11 april är det premiär för den elfte säsongen av TV4:s "Bonde söker fru". En av bönderna är "karlakarlen" Per Sundin från Jämtland – pappa till Hanna Sundin som hittade kärleken i programmet förra året.

Annons

Förra året hittade Hanna Sundin från Stugun kärleken i "Bonde-Stefan" Hildingsson när de båda var med i programmet. Nu gör hennes pappa också ett försök.

– Jag har ju på nära håll sett att Bonde söker fru faktiskt kan förändra livet och man kan hitta sin själsfrände, som Hanna och Stefan gjort. Det är ju det man själv drömmer om såklart, säger Per Sundin i TV4:s presentation av bönderna.

Läs också: Bonde-Stefan föll pladask för Hanna från Stugun: "Nu kan vi visa vår kärlek"

Per Sundin, 56, har sin gård i Västanede utanför Kälarne i Jämtland där han är får- och skogsbonde. Han sökte faktiskt till "Bonde söker fru" redan förra året.

– Det började i fjol då mina körkompisar tyckte att jag skulle söka och jag gjorde det. Det var jättenära att jag kom med, säger Per Sundin.

Men TV4 hade inte glömt Per. I vintras ringde de upp honom och frågade om han fortfarande var intresserad av att delta i programmet.

– De ville verkligen ha med mig så jag sa ja.

I förra säsongen av tv-programmet fick tittarna se en glimt av Per Sundin i samband med att han hälsade på hemma hos svärsonen Stefan Hildingsson i Hälsingland.

– Jag var med när de filmade och fick se hur det är. Man kanske kan tycka att jag aldrig borde ha låtit mig bli indragen i det här igen, men har man gett sig in i leken ...

Läs också: "Bonde-Stefan" om svärfars medverkan i "Bonde söker fru": "Han är som gjord för programmet"

Per Sundin är både nervös och förväntansfull inför sitt deltagande i "Bonde söker fru".

– Jag hoppas att jag träffar någon som jag trivs bra med. Det är inte lätt att hitta någon där allt känns självklart, men man kan ju hoppas.

Såhär beskriver TV4 Per Sundin i deras presentation av årets tv-bönder:

”Per är en jämtländsk karlakarl med glimten i ögat! Han har nära till skratt och är en dansant herre som hoppas hitta en kvinna som är jordnära och social.”

Hans intressen är bland annat dans och körsång och beskriver sig själv som en väldigt social och utåtriktad person.

I den nya säsongen av "Bonde söker fru" får tittarna dessutom stifta bekantskap med tvillingbröderna Eric och Oscar Dieden, dressyrryttaren och modellen Sigrid Bergåkra och programmets yngste deltagare någonsin Erik Bäckman.

"Jag är helt kär i alla bönder, vilken säsong det kommer bli! För första gången i programmets historia har vi med ett tvillingpar och därmed också nio bönder, och jag tycker det är jättekul att vi har två härliga kvinnor med", säger programledaren Linda Lindorff i ett pressmeddelande.

Efter castingprogrammet kan tittarna skriva brev till den bonde som väckt deras nyfikenhet och som de gärna vill träffa och lära känna bättre. (TT)

Läs också: Se kyssen mellan "Bonde"-Stefan och Hanna Sundin

•••

FAKTA: De medverkar i "Bonde söker fru"

Per Sundin, 56, får- och skogsbonde, Västanede, Jämtland

Erik och Oscar Dieden, 38, köttbönder, Katrineholm, Södermanland

Jennifer Erlandsson, 33, hästbonde, Slöinge, Halland

Erik Bäckman, 21, får- och grisbonde, Dannäs, Småland

Andreas Sjöberg, 34, mjölbonde, Ydre, Östergötland

Sigrid Bergåkra, 43, hästbonde, Söromåsen, Hälsingland

Nils Oredsson, 51, skogsbonde, Arkelstorp, Skåne

Joakim Torstensson, 35, skogsbonde, Ullared, Småland