Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst 25 döda i explosion i Ankara

Minst 25 personer har dödats och ytterligare 75 skadats i en våldsam explosion i Turkiets huvudstad Ankara, uppger lokala myndigheter. På tv-bilder syns helt utbrända bussar. Enligt medieuppgifter kan det röra sig om en bilbomb. (TT)

Annons

Enligt medieuppgifter kan det röra sig om en bilbomb. Explosionen ska ha varit mycket kraftig och hörts i stora delar av centrala Ankara.

Explosionen skedde strax före klockan 19 lokal tid vid en busstation med ett tiotal hållplatser vid parken Güvenpark i centrala Ankara. Tv-bilder visar flera brinnande fordon, bland annat en buss.

Ett stort antal ambulanser har skickats till platsen och säkerhetsstyrkor evakuerar människor från området, av rädsla för ytterligare explosioner. Den turkiska radio- och tv-myndigheten har utfärdat ett förbud mot att visa bilder från platsen och på offren.

– Att det har varit en explosion vet vi. Men vi har inga uppgifter om drabbade svenskar, säger Kent Öberg, vid UD:s presstjänst, till TT.

Efter flera bombdåd i landet har de turkiska myndigheterna hög beredskap och har flaggat för skärpt säkerhet i Ankara, för att skydda myndighetsbyggnader och utländska ambassader. Man har bland annat talat om att bygga ett säkerhetsstängsel runt parlamentsbyggnaden.

Läs även: Tolv dödade på turistort i Elfenbenskusten