Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst 26 döda efter masskjutning i kyrka i Texas

Flera personer har skjutits under söndagsgudstjänsten i en kyrka utanför San Antonio i södra Texas.
Enligt lokala medier har 26 personer dödats och 30 skadats.

Minst 26 personer har dödats och 30 personer har skadats i en skjutning i en kyrka i Sutherland Springs, Texas, uppger tv-kanalen Ksat.

Det var runt klockan 11.30 lokal tid som larmet kom om en pågående skjutning vid First Baptist Church i Sutherland Springs i San Antonio, Texas. Skytten gick in under söndagsgudstjänsten i kyrkan och började avlossa skott.

23 personer hittades döda inne i kyrkan, två utanför och en person dog på sjukhus. De avlidna var mellan 5 och 72 år, skriver Fox news. Dödsiffran kan komma att stiga.

Skytten var klädd helt i svart och bar en skottsäker väst. Han ska ha börjat skjuta mot kyrkan så fort han steg ur sin bil. Sedan gick han in i kyrkan och fortsatte skjutandet.

Gärningsmannen är död och identifierad, men det är fortfarande oklart om han sköt sig själv eller blev skjuten. Motivet bakom dådet är i nuläget inte känt.

Enligt guvernör Abbott är det den dödligaste skjutningen i delstatens moderna historia, skriver Fox news.