Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirakelkuren – undvik Giffarna

Det finns krämer och piller, dieter och mediciner.
Det finns oändligt många sätt att, åtminstone i teorin, hålla ung, frisk och fräsch.
Men i praktiken finns det en mirakelkur för att undvika rynkor och magsår. Det enklaste sättet att hålla hårfärgen intakt är att undvika att följa GIF Sundsvall. Ungdomens källa ligger oerhört långt från Norrporten Arena.

Annons

I 45 minuter pekade mungiporna uppåt, magen pirrade på samma sätt som när man är nyfiket kär. Det var lätt att blicka framåt, mot evigheten eller åtminstone en allsvensk premiär våren 2015.

GIF bjöd på variation och elegans, aggressivitet och kreativitet. Och mål av de två som verkligen ska göra det; Johan Eklund och Pa Dibba.

Men vi som sett GIF Sundsvall vet vad som kan hända. Och vad som nästan alltid händer.

Efter paus förvandlas det jag suttit och njutit på till en grön katapultstol mot ålderdomen – jag blir rynkigt grå och mellangärdet börjar mullra. Jag funderar inte på om jag ska drabbas av magsår utan när.

På planen är det plötsligt ängsligt och stillastående. Ingen, förutom briljante Rúnar Sigurjónsson, vill ha bollen. Laget sjunker djupare och djupare och till slut trängs åtta av tio utespelare i Tommy Naurins straffområde.

Det rappa, rörliga kortpassningsspelet är bortblåst. Bollarna blir längre, precisionen sämre. IFK Värnamo bjuds in i matchen på ett alldeles för generöst sätt.

När en timme är spelad är jag ett år äldre.

När vi närmar oss slutminuterna funderar jag på min 50-årskris.

Klockan på resultattavlan tickar oerhört sakta, den biologiska motsvarigheten går i expressfart.

När den inkonsekvente domaren Dragan Banjac blåser av efter 94 minuter känner jag mig jämnårig med trotjänare på läkaren som Pelle Svensson och Walter Rönmark.

Att följa GIF är ingen hälsokur, det är inget som håller hyn slät eller nerverna intakta. Jag är gråhårig när jag lämnar Norrporten Arena.

Jag har tillbringat ytterligare en kväll på den raka motsvarigheten till Ungdomens källa.

Annons