Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miriam Bryant: "Jag har inga spärrar"

Miriam Bryant har redan hyllats för sina tolkningar i "Så mycket bättre". När det är hennes tur att stå i centrum serveras finska piroger, personliga berättelser och tatueringsbläck.
– Det var wow-upplevelser hela tiden, säger Miriam Bryant om sin dag i "Så mycket bättre", som visas i TV4 på lördag.

Hennes tolkningar av Niklas Strömstedt och Sven-Bertil Taube, "One last time" och "Ett sista glas", har redan klättrat till Itunes-toppen. Det var inget som den göteborgska sångerskan räknade med när hon tackade ja till att medverka i programmet. Beslutet var inte särskilt svårt att ta när hon väl fick veta vilka de andra artisterna var.

– Rollen som underdog kan jag gärna ta, säger hon.

I jämförelse med de andra har Miriam Bryant, vars debutalbum "Raised in rain" släpptes 2013, en ganska kort karriär bakom sig. Men hennes 24-åriga liv har ändå kantats av såväl framgångar som motgångar. Under sitt avsnitt berättar hon bland annat om när hennes familjehem brann ned, om att tackla dåligt självförtroende och om en krossad USA-dröm.

– Jag var så öppen som det kändes bekvämt att vara. Jag har inga spärrar, så länge det inte går ut över någon man har kär. Jag är inte rädd för vad andra människor ska tycka om mig. Det var fullt ös från början, så jag insåg att jag inte kommer att kunna upprätthålla någon konstig karaktär, säger hon.

Hennes tolkningar har hyllats, men det finns de som har anmärkt på Miriam Bryants språkbruk i programmet. Det blir en del svordomar. "Folk är lite ängsliga", kommenterar hon.

Niklas Strömstedt manade till utklädning och Sven-Bertil Taube skickade ut Kleerup i en svajig optimistjolle. Under Miriam Bryants dag är aktiviteten något mindre barnvänlig. Hon slår nämligen upp portarna till en tatueringsstudio.

– Ett tag var jag lite orolig och tänkte att nej, nu sätter jag folk i en jättejobbig sits. Men det var ändå sex av åtta som gjorde det, så jag var svinnöjd när jag kom hem. Succéaktivitet! säger hon och skrattar.

Men det hon framför allt tar med sig från sin dag är den musikaliska upplevelsen, och kanske särskilt Sven-Bertil Taubes tolkning.

– Alla berörde mig på olika sätt, men jag tror att Sven-Bertils tolkning blev speciell för alla.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

Fakta: Årets deltagare i "Så mycket bättre"

Miriam Bryant, 24: Gängets färskaste artist. Slog igenom 2013 med singeln "Push play" och samma år kom hennes första, och hittills enda, album "Raised in rain". Har bland annat samarbetat med den rysk-tyske dj:n och producenten Zedd.

Sven-Bertil Taube, 80: Son till Evert och Astri Taube. Verksam som artist och skådespelare sedan 1950-talet och har medverkat i ett stort antal filmer och gett ut över 30 album. Fick härom året en karriärmässig nytändning med albumet "Hommage" och i höst släpptes uppföljaren "Hommage volym 2".

Lisa Nilsson, 45: Var medlem i Stage Four tillsammans med bland andra Peter Jöback. Solodebuterade 1989 med albumet "Lean on love" medverkade samma år i Melodifestivalen. Det stora genombrottet kom dock 1992 med albumet "Himlen runt hörnet." Hennes senaste album, "Sånger om oss", kom 2013.

Niklas Strömstedt, 57: Inledde sin musikkarriär som pianist i Ulf Lundells band. Albumdebuterade 1981 men det stora genombrottet kom först 1989 tack vare hitlåtar som "Sista morgonen", "Om" och "En kvinna och en man". Ska under nästa år sätta upp sin första egna krogshow, "Storhetsvansinne".

Jenny Berggren, 43: Mest känd från åren i Ace of Base _ den svenska popkvartetten som blev världsberömd på 1990-talet tack vare jättehits som "All that she wants" och "The sign". Åker fortfarande jorden runt för att föreläsa och uppträda - både med Ace of Base-låtar och materialet från soloalbumet "My story" från 2010.

Andreas Kleerup, 36: Musiker, artist och producent som fick ett internationellt genombrott tack vare hitlåten "With every heartbeat" som han gjorde tillsammans med Robyn. Debutalbumet "Kleerup", som gästades av alla från Titiyo till Marit Bergman, blev också en stor framgång. Har också spelat med bandet Me and My Army.

Ison Glasgow, 35, och Felipe Fille Leiva Wenger, 35: Hiphopduon Ison & Fille är den första gruppen som medverkar i "Så mycket bättre". Tillsammans har de gjort fem studioalbum och rönt framgångar med singlar som "När vi glider" och "Vad e det för mode". Ison var en av jurymedlemmarna i TV4:s "X factor" och Fille står bakom tv- och radiokaraktären Lilla Al-Fadji.

Läs även:

Sven-Bertil Taube står i fokus i andra avsnittet av "Så mycket bättre"