Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mirjamsdotter: Jag är så förbannat trött på SD:s pajaskonster

Migrationsverket kommer i fortsättningen att hemlighålla var nya asylboenden planeras.

Bakgrunden känner vi alla till, det handlar om de hittills i år 17 misstänkta mordbränder som härjat i flyktingboenden eller planerade flyktingboenden. (Fler asylboenden har brunnit, men då med andra brottsrubriceringar.)

Å ena sidan är det lätt att förstå att Migrationsverket i dagsläget inte tar några onödiga risker. Bränderna medför stora kostnader och svårigheter att hitta ersättningsboenden, för att inte tala om risken att någon människa ska komma till skada.

Att erbjuda en säker plats för nyanlända är det minsta man borde kunna göra, då de flesta flyr just för att de inte känner sig säkra på platsen de kommer ifrån.

Samtidigt är det inte helt självklart att boendena ska hemlighållas, då det strider mot medborgarnas rätt till insyn i offentlig verksamhet, och närboendes rätt att få veta vad som händer i de nära omgivningarna.

Detta har också Sverigedemokraterna angett som skäl till att de på en hemsida lagt ut adresser till planerade boenden i Skåne. Medborgarnas rätt att få veta, för att ges möjlighet att ifrågasätta eller protestera. (Fler än hälften av de hittills sjutton misstänkta mordbränderna inträffade efter att dessa adresser publicerades den 15 oktober.)

Jag blir rent ut sagt förbannad på dessa livsfarliga pajasar som tar sig sådana friheter att missbruka vårt demokratiska system och låta det gå så långt att demokratin i det här fallet inskränks på grund av terrorhot.

SD använder demokratin som argument för alla möjliga och omöjliga märkliga handlingar. De påstår att det är odemokratiskt att de inte har något inflytande i riksdagen trots sina 13 procent och väljer därför utomparlamentariska metoder. Trots att de är precis så vår demokrati funkar. Majoriteten bestämmer och SD är i minoritet. Det finns ingen "tyst majoritet" som borde ges makt.

Partiet påstår sig värna demokrati och yttrandefrihet och missbrukar samtidigt desamma på ett sätt som nu fått konsekvensen att den inskränks.

Ingen ska lura i mig att inte SD visste precis vad de gjorde när de publicerade adresserna på sin hemsida. Ingen ska inbilla mig att inte det, i kombination med att Kent Ekeroth ett par dagar efter publiceringen höll ett tal där han uppmanade till motstånd och att "återta vårt land", är en indirekt men tydlig uppmaning till sina anhängare att ta saker i egna händer i stället för att låta den demokratiska processen ha sin gång.

Ingen ska heller inbilla mig att inte SD förstår att de själva är en del av etablissemanget även om de ständigt talar om sitt utanförskap.

SD vet bara exakt hur de ska göra för att skapa kaos i Sverige. Och jag måste ge dem det, att de har lyckats.

Läs också:

Vi får inte ge efter för terrorn

Terrordåden avlöser varandra i landet Sverige

Sverigedemokraterna väljer aktivism i stället för parlamentarism