Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missa inte när ST direktsänder Timrås matcher i SCA-cupen – det här kollar experten på: ”Vilka får spela med Dahlén?”

 
SCA-cupen 2019
Visa alla artiklar

Det är tv-klassikern där träning blir tävling.
Timrå mäter krafterna med tre allsvenska toppkonkurrenter när ST direktsänder från SCA-cupen för sjätte året i rad.
– Nu börjar hockeysäsongen på riktigt, säger Adam Johansson om satsningen.

Fyra veckor kvar till seriestarten.

Dags att varva upp för Timrå IK och dags för dig att avgöra hur långt laget kommit i sina förberedelser inför säsongen.

Du gör det bäst på st.nu där vi tv-sänder SCA-cupen med start nu på onsdag 28 augusti. Då visar vi premiärmötet i Gärdehov mellan Timrå och Mora, men sänder självklart också cupmatcherna mot Björklöven och Modo som spelas 30 augusti respektive 31 augusti.

– Nu startar hockeysäsongen på allvar, känner jag. Augusti blir september, man börjar kunna räkna dagarna till premiären och tack vare SCA-cupen blir det en tävlingsnerv även i träningsmatcherna. Det är ju en traditionsrik turnering också, 46:e upplagan totalt och vi har tv-sänt i stort sett alla matcher de senaste åren, säger Adam Johansson.

Vad är nytt för i år, om vi ser till ST:s tv-sändningar?

– De som sett våra sändningar från SCA-cupen tidigare kommer att känna igen sig. Studiosnack före match, kommentatorer och en rinksidereporter som förmedlar känslan närmast isen. Dessutom lägger vi alltid ut ett highlightspaket på sajten efter varje sändning, säger Adam Johansson.

– Det som är nytt för i år är en podcast som vi lanserar dagarna innan själva cupstarten. I den går vi genom samtliga fyra lag inför cupen och resonerar om förutsättningarna inför säsongen. Vi ger även ut en specialbilaga i papperstidningen där vi fördjupar oss i lagen.

Sportsligt då, det här känns som fyra ganska starka allsvenska lag på förhand?

– Jag skulle säga att det är fyra lag med potential, men med olika utmaningar. Timrå får rimligen en push med Jonathan Dahlén, Mora har kanske seriens starkaste försvar men en orutinerad tränare i Jeff Jakobs, Modo har byggt vidare på fjolåret och spetsat till forwardssidan lite. Björklöven har värvat allsvensk beprövad spets och har fått in Per Kenttä i föreningen, bara det borde ge en viss framtidstro. Jag blir inte förvånad om ”Löven” slutar topp 4 i år, säger Adam Johansson.

Om vi tar lag för lag, vad kommer du följa extra noga i SCA-cupen?

När det gäller Mora: Vem blir uttalad förstemålvakt? Sedan är det forwardssidan som behöver offensiva katalysatorer. Vilka kliver fram, vilka får spela powerplay? Det är många roller som ska fyllas där till skillnad från backsidan som ändå ser ganska stabil ut för den här nivån.

När det gäller Modo: Spännande att se vem som tar förstaspaden även där och hur de formerar backsidan, som ser stark ut. En eller möjligen två kedjor känns intakta från i fjol men hur resten placeras är jag lite nyfiken på. Vilka hittar kemi redan i det här skedet?

När det gäller Björklöven: Här anar man ju ett stort revanschsug från i fjol, både från befintliga spelare och nyförvärv. Flera stjärnlirare som har mycket att bevisa, men som samtidigt skulle kunna börja leverera direkt om de hittar lite flow.

När det gäller Timrå: Vilka kommer att få spela med Jonathan Dahlén? Intressant att se också om Victor Brattström kan leva upp till förväntningarna som finns hos fansen. Nu är det upp till bevis, säger Adam Johansson.

Här är matcherna vi sänder från SCA-cupen!

Onsdag 28 augusti: Timrå-Mora

Fredag 30 augusti: Björklöven-Timrå

Fredag 30 augusti: Modo-Mora

Lördag 31 augusti: Björklöven-Mora

Lördag 31 augusti: Modo-Timrå

Så gör du för att se matcherna!

Som prenumerant på ST behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på st.nu får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.