Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlad kvinna fick inte tillräcklig hjälp – socialtjänsten i Ånge kritiseras

Inspektionen för vård och omsorg kritiserar socialtjänsten i Ånge då de inte har utrett en kvinnas situation tillräckligt efter att hon anmält att hon blivit misshandlad av sin man.

En kvinna i Ånge kommun har vid flera tillfällen varit i kontakt med socialtjänsten i Ånge. Där har det framkommit uppgifter att hennes man misshandlar henne.

Nu har Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) granskat ärendet och de kritiserar socialtjänsten på flera punkter då de anser att kvinnan inte fått sin situation utredd eller att hennes ansökan om skyddat boende inte har utretts eller föranlett beslut.

Socialtjänsten har inte heller bedömt kvinnans situation avseende risken för mer våld, våldets karaktär och konsekvenser för kvinnan.

Ivo skriver också att socialtjänsten i Ånge brister i att utreda barnets behov, då ett barn har bevittnat våldet mot kvinnan.

Socialtjänsten behöver även förbättra sin kontroll för att säkerställa att våldsutsatta vuxna och barn utreds och följs upp, skriver Ivo i sitt beslut.