Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade chauffören då busskortet var tomt – döms till fängelse

När mannen skulle åka buss och hans kort inte fungerade uppstod tjafs – men mannen fick ändå åka med gratis utan att betala.
Efter ett tag gick mannen plötsligt till attack mot chauffören och slog honom flera gånger i ansiktet. Nu döms en man i 45-årsåldern till fängelse för våld mot tjänsteman.

Händelsen inträffade i mars förra året.

Mannen slog chauffören två gånger i ansiktet och flera passagerare tvingades rycka in och stoppa misshandeln.

Busschauffören har i förhör berättat att det var två snabba slag som träffade på hans vänstra sida av ansiktet vid tinningen. Det var hårda slag som gjorde fruktansvärt ont och gav honom dubbelseende.

Vidare har han berättat att det kändes kränkande att bli utsatt för en sådan sak i sitt arbete där han ansvarar för andra människor. Vid händelsen hade han inte dragit åt handbromsen på bussen och därför kunde mannens agerande ha kunnat få allvarliga konsekvenser.

Nu döms mannen till en månads fängelse för våld mot tjänsteman. Han ska även betala 5200 kronor i skadestånd till den drabbade mannen.

Mannen har erkänt att han slagit ett slag med öppen hand mot chaufförens ansikte, i övrigt har han förnekat brott.