Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade krogpersonal och tog springnota – körde i diket

Fyra personer vägrade betala sin nota på 2 200 kronor som de hade på Bittens Rockbar i Härnösand. I stället misshandlade de krogens ägare och åkte från platsen i sin bil.
En stund senare körde de i diket och togs omhand av polis.

TV: Majid blev misshandlad efter springnota på Bittens

Ett sällskap på två kvinnor och två män ska ha vägrat betala sin nota på Bittens. När de lämnade platsen försökte krogens ägare att stoppa dem, men blev då misshandlad med slag och sparkar. Sällskapet avvek sedan från platsen i sin bil. Krogpersonalen larmade polisen omgående.

Ett vittne som befann sig på platsen tillsammans med sin sambo har hört av sig till tidningen och berättat att de försökte stoppa smitarna från att lämna platsen, men misslyckades med att hålla dem kvar. Vittnet uppger sig även ha sett kvartetten på en annan restaurang innan de gick till Bittens, men att de där blivit nekade när de försökte beställa.

Tio minuter efter att sällskapet smitit från notan på Bittens larmades polisen om en trafikolycka – med en precis likadan bil som de fyra avvikit i. De hade kört av vägen vid utfarten mot E4 vid Coop och polis åkte till platsen där tre av personerna kunde tas om hand. Den fjärde flydde från platsen.

– En av dem avviker och tre personer blir införda för ringa narkotikabrott. Föraren misstänks för drograttfylleri i samband med olyckan, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

De tre greps aldrig, utan medtogs för kroppsbesiktning, provtagning och förhör. Då upptäcktes att sällskapet kunde kopplas till ännu ett brott under tisdagen – en av dem hade nämligen på sig en jacka som tros ha stulits från en butik i Birsta.

– Det stals fyra jackor från en butik i Birsta och en av dem har någon av de här personerna på sig, det är i alla fall vad vi misstänker. De stämmer in med vittnesuppgifter från Birsta nämligen, säger Markus Holmberg.

Polisens följetong tog inte slut där. Fyra timmar senare fick polisen larm om att en person blivit påkörd på E4. Den påkörda personen visade sig vara en av krogsmitarna som precis frigivits.

Läs mer: Krogsmitare frigavs – sprang ut i vägbanan och blev påkörd på E4