Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade kvinna och hotade henne till livet med köksverktyg – man åtalas

En man i 30-årsåldern åtalas för att vid upprepade tillfällen ha misshandlat en kvinna i Sundsvall genom att dödshota henne med ett köksverktyg, slå och kasta en stol på henne.
Förutom det ska mannen även ha försökt bita en polis i handen då de färdades i en polisbil.

Misshandeln ska ha skett vid upprepade tillfällen under hösten på en adress i Sundsvall.

Enligt stämningsansökan ska mannen vid ett tillfälle ha tryckt in sin nagel i handleden på kvinnan. Han ska även ha slagit kvinnan flera gånger i ansiktet med knuten näve och kastat en stol på henne som träffat henne i huvudet. Efteråt upplevde kvinnan smärta samt sårskador på läppen, tungan och huvudet.

Mannen ska även ha viftat med ett köksverktyg mot kvinnan och uttalat att han ska döda henne. Hotet var sådant att kvinnan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Förutom det åtalas mannen även för våldsamt motstånd sedan han krängt med kroppen och dragit åt sig sina armar för att förhindra en polis när han blivit omhändertagen och skulle transporteras till polisstationen. Mannen ska sedan ha försökt angripa polisen med våld i polisens tjänstefordon genom att flera gånger försöka bita polisen i handen.

Nu åtalas mannen för två fall av misshandel, olaga hot, våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman, grovt rattfylleri och olovlig körning.