Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade kvinna och skickade 39 sms – döms till fängelse

Trots kontaktförbud skickade mannen sms – 39 gånger.
Han slog kvinnan och knuffade henne till marken.
Nu döms han till fängelse.

Annons

Det var i december i fjol som mannen, som är i 40-årsåldern, befann sig hos kvinnan i Sundsvall. Han slog henne, både med öppen och knuten hand, på överkroppen och knuffade och slog henne så hon ramlade omkull.

Manner erkänner att han knuffade kvinnan men förnekar misshandel.

Någon månad senare fick mannen kontaktförbud gentemot den tidigare närstående kvinnan. Trots det skickade han flera sms – totalt 39 stycken inom loppet av ett par veckor. Under ett dygn messade han 21 gånger.

Mannen erkänner att han överträtt kontaktförbudet, men nekar till att det skett så många gånger.

Nu dömer Sundsvalls tingsrätt mannen för misshandel och överträdelse av kontaktförbud. Samtidigt frikänns mannen från ett olaga hot och överträdelse av kontaktförbud vid ett annat tillfälle – men mot samma kvinna.

Mannen förekommer sedan tidigare under nio avsnitt i belastningsregistret. Han har också missbruksproblem. Tingsrätten bedömer att det finns en förhöjd risk att mannen återfaller i brott och dömer honom till fängelse i tre månader. Han ska även betala 19 800 kronor i skadestånd.