Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade och hotade kvinna

En kvinna har anmält at hon misshandlats och hotats av en man hon tidigare haft ett förhållande med. Natten mot söndag ska mannen ha hotat slå in hennes ytterdörr med yxa när hon vägrade öppna efter att han misshandlat henne.

Paret som varit tillsammans men inte bott tillsammans möttes på en krog i Sundsvall i lördags kväll. Enligt kvinnas uppgifter till polisen var den 27-årige mannen först glad och trevlig men när hon stod och pratade med en arbetskamrat kom mannen fram och slog till henne i ansiktet med ett knytnävsslag. Mannen ska då ha varit aggressiv och sagt att han skulle gå hem till kvinnan och slå ihjäl henne.

Eftersom 27-åringen hade en nyckel till hennes bostad och kvinnan tidigare känt sig hotad av honom hade hon förberett sig genom att köpa en ny låskolv. När kvinnan kom hem på natten bytte hon låskolv i dörren. Senare på natten kom mannen dit och bankade på dörren, när han inte tog sig in sa mannen att han skulle hämta en yxa och slå in dörren. Kvinnan som larmade polisen har nu ansökt om att 27-åringen ska beläggas med besöksförbud.