Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missnöje med Migrationsverket

Brist på information får kommunerna i Sundsvallsregionen att kritisera Migrationsverket i en ny skrivelse.
– Egentligen vet vi ingenting, säger Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S), som är ordförande i nätverket.

Flyktingströmmen till Sverige ökar på grund av oroligheterna i världen. Samtidigt kräver nu bland annat Ånge, Sundsvall, Timrå, Härnösand, Hudiksvall och Nordanstigs kommuner att Migrationsverket ska "jobba annorlunda" mot i dag.

– Det är självklart att Sverige ska ta emot människor på flykt, men det måste bli bättre framförhållning och ske en mycket tydligare dialog från Migrationsverket med den aktuella kommunen, säger Sten-Ove Danielsson.

Just nu förbereds sannolikt 200 nya asylboendeplatser i Viskan, utöver de 200 platser som finns i Torpshammar.

– Vi ser också att man håller på att söka tillstånd för att bygga om Bolbyskolan i Ånge tätort. Vi förstår att syftet med ombyggnationen är ett asylboende. Det har ryktats om hur många det ska vara, men vi tror inte att det kan bli så många, säger Sten-Ove Danielsson.

Enligt honom kan staten behöva tillsätta mer resurser för att Migrationsverket inte ska jobba i "panik".

– Ingen som helst dialog sker om lämpligheten i att öppna på en ort innan det är så gott som fullbordat. Vi har gott om plats i Ånge kommun, men boenden bör planeras utifrån fler parametrar än om det råkar finnas tomma lokaler.