Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstag av Selånger Bandy skapade reaktioner: "Vi är jätteledsna"

Ett misstag av Selånger Bandy har skapat reaktioner under veckan.
På ett utskick till närmare 1500 barn nämndes inte att flickor också är välkomna på bandyskolan.
– Vi är jätteledsna och det är ju tvärtemot vad vi står för, säger Peter Norberg, ungdomsledare för flickbandyn.

Inför varje säsong de senaste åren har Selånger skickat ut ett informationsblad som förkunnar att verksamheten startar och att alla som vill är välkomna.

– Men den här gången blev det ett korrekturfel och det nämndes bara att pojkar kunde vara med på bandyskolan och det är ju helt fel, säger SSK:s Peter Norberg.

Klubben fick reaktioner både på sociala medier och internt i föreningen.

– Jag har nyss pratat med en kvinna och förklarat att det blev fel och det är ju tvärtemot vad vi står för. Alla är välkomna, säger Peter Norberg.

Han uppskattar att uppemot 40 procent av deltagarna i klubbens populära skridskoskola brukar vara flickor, men det har varit svårare att få flickorna att fortsätta i bandyskolan. Därför startade SSK en ren flickbandyverksamhet för två år sedan.

– Det var för att få fler att fortsätta med bandy. Vi har omkring tio tjejer födda mellan 2005-08 nu och vi vill förstås ha ännu fler. Det var därför vi startade den här satsningen, säger Peter Norberg.