Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks ha anlagt brand på E-street – man åtalas för mordbrand

En man åtalas misstänkt för mordbrand efter att han ska ha anlagt en brand på toaletten på E-street.

Sent på kvällen den 21 februari kallades räddningstjänsten till E-street då någon eldade på toaletten på krogen. Nu åtalas en man i 30-årsåldern misstänkt för mordbrand. Enligt åtalet ska mannen ha förstört en toalettpappershållare genom att tända eld på den.

Åklagaren skriver i åtalet att branden innebar fara för andras liv och hälsa. Han krävs också på att betala skadestånd till E-street på drygt 8 000 kronor.

Mannen misstänktes tidigare också för att ha anlagt en brand på akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus under samma natt, men det är inget som han åtalas för i nuläget.

Mannen nekar till brott.

Han åtalas även för ofredande då han ska ha trängt in en kvinna i ett hörn och hindrat henne från att lämna platsen. Han ska också ha gestikulerat aggressivt med armarna och ha skrikit kränkande kommenterar åt henne. Även här nekar mannen till brott.