Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mord på Frösön – kvinna anhållen

En man i 40-årsåldern hittades avliden i en lägenhet på Frösön på lördagskvällen.
En kvinna i 35-årsåldern är gripen misstänkt för att ha mördat mannen.
– Vår bedömning är att han har dött av yttre våld, säger August Knutsson, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Annons

Uppdaterad text: Polisen förtegen om mordmisstänkt kvinna

Det var klockan 20.40 på lördagskvällen som en man i 40-årsåldern påträffades avliden i en lägenhet på Frösön. Omständigheterna gjorde att en förundersökning om mord inleddes.

– Han har inte dött en naturlig död, kroppen har sådana skador att den bedömning vi gjort är att han har dött av yttre våld, säger August Knutsson.

En kvinna i 35-årsåldern har också gripits i närheten av lägenheten, misstänkt för mordet. Enligt polisen ska kvinnan och mannen vara bekanta med varandra. Mer än så vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Det råder förundersökningssekretess enligt beslut från åklagaren. Utredningen är i ett tidigt skede, säger August Knutsson.

Under natten har kvinnan förhörts om händelsen, vid halv fem-tiden på söndagsmorgonen beslutade jourhavande åklagare att anhålla kvinnan misstänkt för att ha bragt mannen om livet.

Lägenheten har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Uppdatering 11.06:

Den mordmisstänkta kvinna som sitter anhållen i Östersund har nu fått en offentlig försvarare. Nya förhör med henne och försvararen kommer att hållas under dagen.

Förundersökningen av det misstänkta mordet på Frösön leds av en jouråklagare i Gävle. Under söndagen betar polisen i Östersund av de olika uppdragen som åklagaren beställer.

Det handlar bland annat om tekniska undersökningar av lägenheten på Frösön där den drygt 40-årige mannen påträffades död under lördagskvällen.

– Ingen åklagare här i Östersund har blivit tilldelad fallet ännu. Det blir tidigast under måndagen. Just nu betar vi av listan på det som ska göras, Maria Sanchez., operatör vid länskommunikationscentralen

Kvinnan som är misstänkt är i 35-årsåldern och hon påträffades i närheten av lägenheten.

Uppdatering 16.00:

– Nya förhör kommer att hållas i eftermiddag och en teknisk undersökning pågår av brottsplatsen, säger vakthavande polis Magnus Hamstig.

Uppdatering 19.18

Den för mord misstänkta kvinnan har under dagen tilldelats en offentlig försvarare som inte vill säga hur kvinna ställer sig till anklagelserna. Med hänsyn till förundersökningssekretessen vill försvararen inte svara på några frågor och hänvisar till polisen och åklagare.

August Knutsson, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland, berättar att förhören med den mordmisstänkta kvinnan fortsatt under kvällen.

– Det har hållits förhör med kvinnan under kvällen men vad som framkommit i de förhören kan jag inte berätta.

Förhören är nu avslutade för dagen och utredningsarbetet kommer att återupptas under morgondagen, enligt August Knutsson.

Läs mer:

Tre fall av dödligt våld i Jämtland på mindre än ett halvår