Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt rattfyllerist kraschade genom rondell – efter sju sekunders "biljakt"

Sju sekunder. Så kort tid pågick polisens efterföljande av en misstänkt rattfyllerist innan mannen kraschade genom en rondell i Birsta.

Annons

Klockan 20:10 på torsdagen larmade ett vittne om att en påverkad person klivit in i sin bil vid Systembolaget i Birsta och kört iväg.

Den misstänkte rattfylleristens färd gick till Ica Maxi på andra sidan E4, där han parkerade bilen och gick in. Polisen hade vid det laget fått signalement på mannen och kunde anlända till platsen några minuter efter att vittnet ringt in. När den misstänkte rattfylleristen såg polispatrullen satte han sig återigen i sin bil och försökte smita.

Polisens ledningscentral anropades om att patrullen startade ett efterföljande. Men biljakten hann inte ens börja. Efter sju sekunder hade den misstänkte rattfylleristen kraschat sin bil i rondellen som ligger i direkt anslutning till Ica Maxis parkering.

– Han körde rakt genom rondellen på Antennvägen och hoppade med bilen rakt över. Han kraschade bilen rejält och fick sårskador i ansiktet, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

Mannen fördes till akuten där han fick plåstras om. Hans skador betecknas som lindriga. Mannen var rejält berusad och polisen har skrivit en anmälan om grovt rattfylleri.

– Vi har inte förhört honom, det gick inte att prata med honom, säger Martin Södervall.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.