Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkte gärningsmannen begärs häktad efter mordförsöket i Sundsvall

 
Grovt våldsbrott mot kvinna i centrala Sundsvall
Visa alla artiklar

Under torsdagen blev en kvinna utsatt för ett misstänkt mordförsök i centrala Sundsvall. Efteråt greps och anhölls en man i 50-årsåldern. Nu begärs han häktad.
– Jag har begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger kammaråklagare Staffan Blyberg.

Larmet kom till polisen efter att en kvinna fått en fickringning från en kvinnlig bekant som verkade vara i nöd. Polis kontaktades och de åkte till adressen där kvinnan i nöd befann sig och det uppstod tumult. I samband med att patrullen anlände attackerade mannen kvinnan på ett sådant sätt att det bedömdes vara fara för hennes liv.

– Vi fick avbryta misshandeln med våld. Omständigheterna i det här gör att man bedömer det här som försök till dråp alternativt försök till mord, sa Mathias Borin, RLC-befäl på polisens regionledningscentral på torsdagen.

Mannen greps av polispatrullen och fördes till sjukhus för kontroll och vård av de skador han kan ha fått vid ingripandet. Kvinnan och den misstänkte mannen har tidigare haft en relation och han är bosatt i Hälsingland.

För Plus-kunder: Misstänkte mannen hade avsikt att döda – anhållen efter brutala attacken i Sundsvall

På fredagen har kammaråklagare Staffan Blyberg lämnat in en häktningsframställan gällande försök till mord.

Som skäl för häktning menar Staffan Blyberg att det finns risk att mannen skulle fortsätta begå brott om han vore på fri fot samt att det finns risk att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen.

► Läs mer: Grannen efter mordförsöket: "Det här kom helt från det blå"

Enligt polisen har mannen varit aktuell hos polisen misstänkt för brott, men förekommer inte i polisiära register för någon grövre brottslighet under de senaste åren.

Kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen och beslag har gjorts.

– Polisens arbete inriktar sig nu på att kartlägga inblandade personer samt analysera de beslag som har gjorts, säger Henrik Norlin, kriminalinspektör vid grova brott.

På fredagen kommer fler förhör att hållas och ytterligare husrannsakningar genomföras på olika adresser för att söka efter föremål eller information som kan ha betydelse för utredningen.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas vid Sundsvalls tingsrätt på fredagseftermiddagen.

FLER NYHETER:

Annika färgsätter allt – till och med diskmaskinen: "Färg är som vitaminer för mig"

För Plus-kunder: Efter överfallet i Birsta – drabbade busschauffören: "Haft svårt att sova"

Sofia Mirjamsdotter: Varför skulle Mattias Karlsson be om ursäkt?

För Plus-kunder: Misstänkte mannen hade avsikt att döda – anhållen efter brutala attacken i Sundsvall

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.