Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänktes för misshandel av spädbarn – nu frikänns föräldrarna

Det unga föräldraparet häktades under 2015 misstänkta för grov misshandel av sitt spädbarn. Båda föräldrarna nekade till anklagelserna och menade att man pussat barnet och att barnets äldre syskon oavsikligt kan ha skadat barnet. Nu frikänns båda föräldrarna.

Det var i samband med att föräldrarna sökte vård på Sundsvalls sjukhus i september 2015 som en läkare slog larm. I samband med läkarundersökningar hittades skador på spädbarnet som var svåra för föräldrarna att förklara. Läkaren gjorde då en orosanmälan till socialtjänsten.

Läs också: Par misstänks ha misshandlat spädbarn

Föräldrarna anhölls och spädbarnet omhändertogs av socialtjänsten. Båda föräldrarna nekade till anklagelserna och hade svårt att förstå hur barnet kunnat få sina skador.

Läs också: Misstänks ha misshandlat spädbarn – nu fria från häktet

Efter en månad i häkte frigavs föräldrarna och i dagens dom frikänner Sundsvalls tingsrätt föräldrarna från misstankarna från grov misshandel och misshandel av ett spädbarn.

Enligt bedömningen är en rimlig förklaring att spädbarnets äldre syskon av misstag kan ha agerat oaktsamt i närheten av spädbarnet.

FLER ARTIKLAR:

23-åring hittades mördad i Njurunda – nio personer åtalas för inblandning

För Plus-kunder: Ånge kommun polisanmäler förskingring: "Det är relativt mycket pengar"

Skulle provköra BMW i Sundsvall – ung man och kvinna greps för bilstöld

För Plus-kunder: Eilert Pilarm utskrattad i Jimmy Fallons stora talkshow: "Jag tog inte illa upp"