Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältare allt närmare GIF Sundsvall – lämnar proffsklubb

Kristinn Steindórsson kommer allt närmare en övergång till GIF Sundsvall.
Nu står det klart att han lämnar Columbus gratis.
Huvudspåret är spel i Allsvenskan nästa säsong.

Förre Halmstadsmittfältaren Kristinn Steindórsson är aktuell för GIF Sundsvall och tidigare i veckan berättade han själv om intresset från Sverige och tankarna kring framtiden.

– Jag har hört lite om det, men jag har fokuserat på att komma tillbaka här och avsluta säsongen, sa han till ST-sporten i måndags.

– Det är lite annorlunda med kontrakten här än i Europa, men jag har ett sorts optionsår. Vi får se vad som händer, jag känner att jag vill spela.

Läs mer: Förre Halmstadsspelaren om framtiden och intresset från GIF

Nu har turerna gått vidare och det står klart att islänningen kommer att lämna MLS.

– Ja, de har gått med på att det bästa för honom är att lämna. Han kan gå gratis till en ny klubb, säger agenten Magnus Agnar Magnusson.

Huvudmålet är spel i Allsvenskan kommande säsong.

– Det är första prioritet. För honom är det viktigt att få en stor roll med mycket ansvar, han vill spela i landslaget, säger Magnusson utan att vilja bekräfta några klubbar.

Men enligt uppgifter är GIF Sundsvall en av klubbarna som jagar mittfältaren och ett besked väntas komma inom kort.

– Nästa steg för oss är att prata med klubbarna och sedan ta ett beslut. Det är några klubbar i Sverige som visat intresse, säger Magnus Agnar Magnusson.

Kristinn Steindórsson har spelat i både U21- och A-landslaget för Island.

Läs mer: Klassisk klubb kan bli nästa adress för GIF-mittbacken