Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältaren på väg bort från GIF Sundsvall: "Dags att gå vidare"

Han värvades inför den allsvenska återkomsten 2012.
Nu räknar Simon Helg med att lämna GIF Sundsvall när kontraktet går ut.
– Det är dags att gå vidare, säger mittfältaren.

Annons

När GIF Sundsvall tog steget upp i Allsvenskan inför säsongen 2012 värvade man Simon Helg, född 1990, från Hammarby.

Sedan dess har han mestadels varit en startspelare i GIF med 24 matcher från start 2012, 22 under 2013 och 23 stycken 2014.

Första året i Allsvenskan stod han för fyra mål och fem framspelningar och året efter i Superettan blev det fyra mål och sju målgivande passningar.

Men den senaste säsongen blev inte alls vad mittfältaren hade tänkt sig. Totalt blev det endast tre matcher från start och två mål från Helg.

Läs mer: Helg om den begränsade speltiden: "Det är deras val"

– För egen del har det här året inte varit okej, och situationen som varit är ohållbar, säger han och fortsätter:

– Tyvärr åkte jag på en oturlig skada, men efter det har jag presterat på träningarna och jag tycker att jag borde ha fått fler chanser.

Så har det inte blivit – och nu räknar Simon Helg med att lämna klubben när kontraktet går ut i december. Någon dialog om en förlängning förs inte i dagsläget.

– Det är dags att gå vidare. Situationen som den varit är ohållbar och vi för inga diskussioner, så det är den utvägen som ligger närmast, säger han.