Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältaren skulle äntligen få chansen centralt – spelade ändå hela matchen som mittback

Han värvades som mittfältare, men har fått spela som mittback.
I lördagens match mot Gefle IF skulle han få chansen centralt– men i sista sekund blev det ändå en flytt neråt för GIF-värvningen.

Robin Tranberg verkar få svårt att visa vad han får för som mittfältare i GIF Sundsvall. I lördagens träningsmatch mot Gefle IF var tanken att han skulle få chansen centralt.

Bakgrund: GIF-värvningen får chansen centralt: "Känner mig som mittfältare"

Men i sista stund ändrades laget.

Det var mittbacken Marcus Danielsson som fått en lättare känning och inte kunde spela matchen. I stället fick Robin Tranberg flytta ner ett steg och Erik Granat tog platsen på mittfältet.

Läs också: GIF Sundsvall visar form – besegrade Gefle IF med 3–2

– Jag var lite förberedd på det. Jag visste att Marcus hade en känning efter träningen i går och så ringde Roger i morse och ville ha mig som mittback, säger han.

Men trots att han värvades som mittfältare med förmåga att spela som mittback, tycker han inte att det är jobbigt att han inte får visa vad han går på centralt.

– Nej tvärtom, jag tycker bara att det är roligt att få spela matcher och eftersom vi i Sundsvall spelar väldigt offensiv fotboll så är kommer även vi på backlinjen väldigt högt upp på banan, så det är bara kul, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att det har är roligare och roligare att spela mittback för varje match. Vi hänger kanske inte med i alla anfall, men vi är med och skapar väldigt många av dem, säger han.

Liverapport: Så var matchen – minut för minut