Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältaren specialstuderades av GIF Sundsvall – nu kan han hamna i Superettan

Mittfältaren har besökt, provtränat och specialstuderats av GIF Sundsvall.
Nu har fler klubbar fått upp ögonen för tidigare Ångespelaren Karl Cunningham.
I januari ska han testas av Dalkurd, nykomling i Superettan.

Annons

Dalkurd FF gick upp i Superettan efter seger i division I norra 2015. Nu letar klubben förstärkningar och i januari kommer Dalkurd titta närmare på Karl Cunningham som imponerade i fotbollstvåan med Ånge IF den gångna säsongen.

16 mål blev det för mittfältaren, som vid ett par tillfällen under hösten tränade med GIF Sundsvall A-lag och dessutom spelade match med U21-laget.

LÄS MER: Engelsman gästade GIF Sundsvall

"Karl är en spännande spelare och det är perfekt att han matchar med vårt U21", sade GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom i september.

Karl Cunninghams agent Michael Kallbäck var nyligen i kontakt med ledningen i allsvenska GIF.

– De tycker att han gjorde det bra. Karl är kanske inte den typ av spelare de söker nu, men han har visat att håller en hög nivå, säger Kallbäck.

LÄS MER: Engelsmännen som GIF Sundsvall följer

Det har funnit intresse från klubbar i både division I och Superettan och nu ser Dalkurd ut att vara huvudspåret.

– Det känns som att de har ett spel som skulle passa väldigt bra. Vi har haft en dialog under en tid och nu har vi tagit beslut om att Karl ska åka dit en vecka i januari och träna med dem. Då får han känna sig för och Dalkurd kan bilda sig en uppfattning i sin miljö, säger Michael Kallbäck.

Den 22-årige mittfältaren är just nu hemma i England, men ambitionen är att spela i Sverige eller något annat skandinaviskt land även nästa säsong.

Ånge IF kan däremot inte hoppas på att få tillbaka Cunningham.

– I och med att Benny Matsson lämnade så känns det inte så. Han håller också för hög nivå för att spela division II, säger Kallbäck och tillägger:

– Men Ånge har varit ett bra första steg i Sverige och spelarna där har blivit bra omhändertagna.

LÄS MER: Cunninghams fotbollsresa "En av de största talanger jag sett"