Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittfältaren tvingades kliva av efter sex minuter – fick åka till akuten

Efter bara sex minuters spel kom GIF Sundsvall första byte mot Helsingborg.
Anledningen – en skadad Robin Tranberg som fick åka till akuten.
– Det är klart att det är tungt, säger Tranberg själv som haft stora bekymmer den här säsongen.

Annons

Hör Robin Tranberg berätta om skadan i ST-sportens eftersnack efter GIF Sundsvall–Helsingborg.

Matchen mellan GIF Sundsvall och Helsingborgs IF hann knappt börja innan Robin Tranberg blev liggande på Norrporten Arenas konstgräs.

Sedan sprang ett antal sjukvårdare in på planen och en stund senare lomade Robin Tranberg av planen, starkt grimaserande samtidigt som han höll ett stadigt grepp runt sin arm och axel.

Det blev en färd upp till akuten och istället fick Smajl Suljevic täcka upp på planen.

Efter röntgen och andra undersökningar stod det klart att det handlade om ett ligament mellan nyckelbenet och axeln som gått sönder.

– Jag slår i väg en passning och så står jag på ett ben och får en tackling bakifrån. Jag landar på axeln och hörde hur det klickade till, säger Robin Tranberg själv om incidenten på planen.

Nu väntar ett par veckors rehab som startar direkt på måndag när laget återsamlas.

– Det har varit en tung säsong. Det började ändå helt okej, men sen fick jag rött kort mot Gävle där och missade ett par matcher och fick sitta på sidan och sen kom jag in igen och då kom det någon skavank och jag fick kliva av. Det har varit in och ut mycket och det har varit svårt att få någon kontuinitet trots att jag nästan varit med nästan varje match, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det känns tungt. Och nu kommer det här och man missar, ja jag vågar inte säga för mycket än, men det kan väl bli någon match liksom och då ska man börja om igen, men det är bara att köra vidare.